Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Jön az új karácsonyi magyar vígjáték

Fotó: Látogatók a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban a megnyitó napján a Vörösmarty téren 2021. november 19-én. (MTI/Kovács Attila)
Style

Takács Petra

Szerkesztő

A romantikus, de humoros vígjáték középpontjában egy karácsonyi leánykérés áll. 

November 25-től játsszák a magyar mozik a Nagykarácsony című romantikus vígjátékot, Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmjét.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint a történet főhőse egy tűzoltó (Ötvös András), aki karácsony előtt meg akarja kérni a barátnője (Rujder Vivien) kezét. A romantikus esemény azonban katasztrófába torkollik, emiatt egy karácsonyi vásárba száműzik tűzvédelmi ügyeletesnek.

A romantikus és humoros vígjátékban Ötvös András, Rujder Vivien és Szabó Kimmel Tamás mellett Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Csuja Imre, Szerednyey Béla és Mészáros Máté szerepel.

Harminc hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt a Nagykarácsony elkészítésében. 

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásán Tiszeker Dániel állandó munkatársaival dolgozott: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. 

A forgatókönyvet a #Sohavégetnemérős írócsapata Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta. A zeneszerző Balázs Ádám, a film producerei Lévai Balázs és Osváth Gábor.

(MTI)