Dollár
393,44 Ft
Euró
406,56 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
16,277 $

Karácsony megkérdezte a budapestieket: maradjon a karácsonyi díszkivilágítás? 

Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án. MTI/Balogh Zoltán
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. október 5. - 17:26

A főpolgármester állítása szerint nagyon rossz helyzetben van a főváros, ugyanis, mint írta, „Budapest éves bevétele még a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég”. 

Karácsony Gergely a polgármesterségének szinte a kezdete óta folyamatosan azt mondja, hogy kevés az a pénz, amely az önkormányzatok rendelkezésére áll, ezért nehézkes működtetni a fővárost. 

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Igaz, a koronavírus-járvány alatt egy jelentős mennyiségű pénz esett ki az önkormányzat kezéből, azonban Tarlós István szavai szerint „2019. december 31-én 160 milliárd forint értékpapír és 40 milliárd pénzmaradvány volt a főváros kasszájában”. 

Karácsony Gergely mindenesetre nagyon elszánt, ugyanis már többször úgy nyilatkozott, hogy „túléljük, ha beledöglünk is”, azonban nem tudni, hogy ezalatt a saját politikai karrierjét érti, vagy a várost. 

Az biztos, hogy van egy-két ötletük a spórolásra, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt is el akarták kaszálni, most pedig Karácsony Gergelynek újabb ötlete támadt, amellyel bár takarékoskodnának, de a város rovására menne a megvalósítása. 

Legyen karácsonyi díszkivilágítás? 

Budapest főpolgármestere a közösségi oldalán tette fel a kérdést: „a válság miatt idén maradjon el a díszkivilágítás?”

A posztjában arról, hogy „a megélhetési- és energiaválság mindenkit érint”, ráadásul rosszul áll a város, ugyanis „Budapest éves bevétele még a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég”. 

„Az önkormányzatok azzal szembesültek, hogy az energiaszámláik egyik pillanatról a másikra tíz-, sőt húszszorosára emelkedtek. Jelen pillanatban úgy állunk, hogy Budapest éves bevétele még a jövő évi villanyszámla kifizetésére sem elég.

Ebben a helyzetben újra kell gondolnunk mindent. Leginkább azt, hogy a nem feltétlenül szükséges dolgokon tudunk-e energiát spórolni. Mint mindenki, én is szeretem a karácsonyi díszkivilágítást, de mégis azt gondolom, hogy idén erről le kellene mondanunk: nem csinálhatunk úgy, mintha minden rendben lenne.

De kíváncsi vagyok a Ti véleményetekre is! Mit gondoltok erről? Szabad-e spórolni a karácsonyi díszkivilágításon. Szavazzatok és kommentben írjátok le a véleményeteket!” – írta Karácsony. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.