Clouds
21 Budapest
Dollár
357,53 Ft
Euró
388,55 Ft
Font
442,61 Ft
Bitcoin
22,910 $

Karácsony szerint a kormány a hibás, de Budapesten nincs veszélyben a közlekedés

Fotó: Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án. MTI/Soós Lajos
Belföld
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A főpolgármester szerint egyértelmű, hogy a kormányzati döntések okozták az országosan kialakult üzemanyaghiány. 

„A kormányzati döntések miatt országosan kialakult üzemanyaghiány ellenére Budapesten a közösségi közlekedés zavartalanul működik” – írta Karácsony Gergely a közösségi oldalára. 

Soron kívül Még mindig a panelt a leggyorsabb eladni az ingatlanok közül

A 2019 óta hivatalban lévő főpolgármester hozzátette, hogy a bérlet ára 2014 óta változatlan, ezért is érdemes lenne minden közlekedőnek megfontolnia, hogy aki teheti, váltson közösségi közlekedésre, mert az nincs veszélyben. 

„Viszont a személygépkocsi-forgalmat érintő ellátási zavarok, amelyet már a fővárosi autósok is éreznek, haladéktalan kormányzati cselekvést indokolnak. Itt az ideje, hogy a kormány a propaganda helyett a cselekvést válassza!” – jelentette ki. 

A pánikvásárlás dominóhatás váltott ki

A múlt hét vége felé megjelentek olyan híresztelések, miszerint veszélyben van Magyarország olajellátása, és ezért a kormány záros határidőn belül kénytelen lesz megszüntetni az üzemanyag-árstopot, noha az év végéig biztosan kitart. 

Az autósok aztán megijedtek, majd mindenki elindult hirtelen tankolni, és napok óta ostromolják a benzinkutakat, amelyek már egyre kevésbé bírják a terhelést, sok helyen már nem lehet üzemanyagot kapni, ha mégis, sokat kell sorban állni. 

A Mol azonban reagált, mint mondják, valóban a pánikvásárlás váltotta ki a dominóhatást, azonban a benzinkutak továbbra is nyitva maradnak, a tartálykocsik folyamatosan úton vannak, a Dunai Finomító karbantartásán pedig szintén dolgoznak, és a terveknek megfelelően haladnak.