Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
390,02 Ft
Font
444,72 Ft
Bitcoin
23,092 $

Mióta itt jártál:

Karácsony azt mondja, 2023 első félévében átadják a 3-as metrót

Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Pöttyös utcai metróállomáson az akadálymentes elérést biztosító felvonó átadásán 2021. december 9-én. Mellette Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. Ezen a napon átadták a 3-as metró Pöttyös utcai és Ecseri úti állomásainak liftjeit. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Karácsony Gergely azt mondja, az idei év első felében átadják a 3-as metrót, miközben például 150 új busz is érkezik.

Legyen az újrakezdés éve 2023 – mondta Karácsony Gergely főpolgármester újévi köszöntőjében vasárnap, békés, boldog új évet kívánva. A főpolgármester a Facebook-oldalára feltöltött videóban a béke kívánságának súlyára hívta fel a figyelmet, amelyet az áldozatok adnak, a könnyek, a nélkülözés, ami a szomszédunkban sok millió ember hétköznapjává lett az orosz zsarnok háborús agressziója miatt.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Úgy fogalmazott: itt az ideje, hogy “ne azt tekintsük mindig normálisnak, amit megszoktunk”, hanem amiről meggyőződéssel lehet mondani, hogy helyes. “Használjuk ki, hogy recseg-ropog körülöttünk a háború, energiakrízis, klímaválság által sújtott globális kapitalizmus” – mondta, hozzátéve: “használjuk ki, hogy a világ minden felelős vezetője és polgára most azt a kérdést teszi föl, hogy mit rontottunk el, és hogyan kellene másféleképpen folytatnunk”.

Karácsony Gergely beszélt a főváros 150 éves jubileumáról, a Blaha Lujza tér átadásáról és arról is, hogy a Lánchídon újra járnak már a buszok. Megjegyezte: úgy helyes, ha a híd jövőjéről a közóhajnak megfelelően születik döntés.

2023 első félévében átadják a 3-as metrót

Közölte: 2023 első félévében átadják a 3-as metrót, érkezik 150 új busz és több mint 40 új troli, még több Bubi-állomás épül, 2024-ig húszezer fát ültetnek, illetve a Városháza park felújításának keretében már jövő nyáron újra kultúra költözhet a Merlin Színházba.

Karácsony Gergely hangsúlyozta: nem engednek stratégiai céljaikból, hogy az évtized végére a budapesti közszolgáltatások energiafüggetlenek legyenek, és a városi közszolgáltatások annyi energiát használjanak, amelyet képesek is megtermelni. Ezért veszik vissza Budapestnek a Csatornázási Műveket, és ezért nem adják a kormánynak az ivóvízellátást.

Az infláció takarékosságra inti Budapestet is, de ragaszkodnak a szolidaritáshoz és az emberséghez – mondta. Hozzátette: a főváros nem bezárja, hanem kinyitja azokat az intézményeket, például a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat, amely befogadni képes mindazokat, akiket a rezsiválság sújt.

(MTI)