Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Videó: káosz a glasgow-i klímakonferencia megnyitóján

Glasgow, 2021. november1. Boris Johnson brit miniszterelnök (b) és Antonio Guterres ENSZ-fõtitkár az ENSZ 26. klímakonferenciáján (COP26) Glasgow-ban 2021. november 1-jén. A november 12-ig tartó tanácskozás célja, hogy a résztvevõk elkötelezzék magukat amellett, hogy a globális felmelegedés mértéke ne haladja meg a 1,5 Celsius-fokot az iparosodás elõtti értékhez képest. MTI/AP/Pool/Alastair Grant
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 1. - 13:52

Már rég el kellett volna kezdeni a konferencia megnyitóját, azonban sok meghívott vendég nem tudott bejutni az épületbe.

Úgy tűnik, hogy a megnyitó ünnepség kezdete késik – Boris Johnsonnak már el kellett volna kezdenie a beszédet, azonban a konferenciaterem még mindig nem telt meg. 

Soron kívül Nyerő Páros: pincsikutya jelzővel illette Bea Megyeri Csilláékat Hódi Pameláék kapcsán

Kaotikus jelenetek uralkodnak a világ vezetőinek rendezvényének bejáratánál. A küldöttségek a biztonságiakkal civakodnak, hogy beengedjék őket a terembe, miközben elnökök és miniszterelnökök tolakodnak el mellettük. Nicola Sturgeon, Liz Truss és a thaiföldi miniszterelnök most jutott át, miközben hatalmas tömeg gyűlt össze a bejáratnál – írja a The Guardian

A The Guardian olvasója szerint a késés oka, hogy Joe Biden amerikai elnökre várnak, aki a mai nap folyamán érkezett Edinburgh-ba, majd egy autókonvojjal Glasgow-ba vitték.