Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Éjszaka heves szélmozgás lesz, napközben viszont visszatér a kánikula szombaton

Fotó: Unsplash/Ethan Robertson
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 5. - 23:30

Noha az éjszaka folyamán heves szélmozgás, esetenként viharos szélmozgás fog uralkodni, szombaton napközben visszatér a 39 fokos kánikula.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken és éjszaka is derült, száraz idő várható, ugyanakkor az éjszaka második felében az északnyugati határ mentén már lehetnek felhős területek.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

Szombaton sok napsütés várható, emellett pedig intenzív gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az északnyugati megyékben átmenetileg lehetnek felhősebb területek.

Szombaton az Északi-középhegységben helyenként kialakulhat zápor, zivatar, illetve a nyugati határ menetén lehet egy-egy zápor. Pénteken az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a délies szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

Az éjszaka második felében az északnyugatira forduló szelet Sopron térségében kísérhetik erős lökések. Szombaton a Dunántúlon az északnyugati, míg a Dunától keletre az északkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de a hidegre érzékeny részeken ennél hűvösebb, az északnyugati határ mentén enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 33 és 39 fok között alakul, de az északnyugati megyékben ennél több fokkal hűvösebb is lehet az idő.