Őrületes rekordösszeget fizethet a Manchester City Kane-ért, történelmi átigazolás

Fotó: Twitter/Tottenham Hotspur
not image

Hujber Dávid

2021. július 23. - 06:47

A legfrissebb hírek szerint már akkora összegről van szó, amire a Tottenham is kénytelen volt rábólintani, és hatalmas üzletet köthetnek a riválisukkal.

Guardiola hajthatatlan, és lassan minden pénzt kész kifizetni azért, hogy Kane a Manchester Cityben folytassa tovább. Az első ajánlat 100 millió fontról szólt, amit gyorsan visszadobtak Londonból, miközben a támadó jelezte, hogy ezen a nyáron költözni akar.

Ezt követően a spanyol edző úgy nyilatkozott, hogy a Tottenham irreális összeget kér, és nem folytatják a harcot. Ehhez képest a hírek már egy következő, 120 millió fontos ajánlatról szóltak, mivel Guardiola nem volt hajlandó lemondani a londoniak legjobbjáról.

A The Sun legfrissebb jelentése szerint Kane 160 millió fontért költözhet Manchesterbe, miután a Spurs főnöke, Levy beleegyezett abba, hogy a játékos a riválisnál folytassa tovább. Ha megnézzük azt, hogy egy közel 28 esztendős játékosról van szó, akinek ennek a hónapnak a végén lesz a születésnapja, óriási üzletet köthetnek Londonban.

Kane is jól járhat, heti 400 000 fontos fizetést kaphat… Soha ezelőtt nem keresett ennyi pénzt, amivel a világ egyik legjobban fizetett játékosa lenne. Egy forrás azt állítja, hogy a támadó elégedett, mert nem akart rossz feltételek mellett távozni, és az értéke soha nem volt ilyen magas, mint most.

Kane négy vagy öt évre írhat alá, egyelőre nem véglegesítették a kontraktust, de már borítékolható a megállapodás megkötése. Úgy tudni, hogy a Tottenham elnöke az idősebb Kane-t, aki a sztárcsatár ügynöke, pénteken hívta fel az esküvője előtt, hogy közölje vele a hírt, miszerint beleegyeznek az eladásba.

A Barca leállította a tárgyalásokat, de Griezmann így is távozhat

A Tottenham elnöke kiváló munkát végzett, mert nem engedett, amivel 160 millió fontot keres a klubjának. Ebből az összegből bőven lesz lehetőségük arra, hogy pótolni tudják a csatárt, és még más fronton is erősíthetnek belőle.

Azzal, hogy ilyen sokáig kivárt, körülbelül 20 millió fonttal növelhette a támadó értékét, de egyelőre nem írták alá a szerződést, ugyanakkor minden fél erre készül, Kane is. Az egyik fő szempont az volt, hogy a csatár ne a közvetlen rivális Chelsea-hez vagy az Arsenalhoz kerüljön.

A feltételek legnagyobb részéről már megállapodtak, és csak pár kisebb pont van hátra, amit rögzíteni kell. Kane imádja a klubját, de úgy érzi, hogy a karrierje csúcsán egy jobb csapatra van szüksége, akikkel trófeákat nyerhet. Ezzel minden eddigi Premier League-rekord meg fog dőlni, amit jelenleg Pogba tart 89 millió fonttal, hozzá közel 86 millióval Bale, aki 2014-ben távozott a Real Madridhoz a Tottenham-tól.

Walker szintén egy nagyobb összegért igazolt át a Cityhez, még 2017-ben. A londoniak vele is jó üzletet csináltak, míg Berbatov 34,2 millió fontért cserébe hagyta el őket a Manchester United kedvéért 2009-ben. Ez már egy kevésbé jó üzlet volt számukra, mert a legendás csatár rendkívül sokat tett hozzá a Sir Alex Ferguson vezette „vörös ördögök” játékához.