Sokkoló híreket kapott a Manchester City a Szoboszlaiék elleni BL-meccs előtt

Fotó: Twitter/ Tottenham Hotspur
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 15. - 06:48

Igazi rémálom, ami a Manchester City és a legnagyobb célpontja között történik, ami úgy tűnik, hogy rossz véget érhet.

Ezen a nyáron a Manchester City minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy valahogy pótolni tudja Aguerót. Az argentin legendaként távozott, és miután már nem volt olyan jó a formája, mint korábban, plusz a sérülése is közbeszólt, a felek nem hosszabbítottak egymással.

Ingyen került a Barcelonához, ahol arra számított, hogy Messi csapattársa lesz, majd jött a fordulat, és 10 hétre lesérült. A Citynél Kane volt a fő célpont, bőven 100 millió font felett ajánlottak érte, ám a Tottenham még egy ilyen magas összegért cserébe sem volt hajlandó elengedni az egyik legjobbját.

Kane távozni akart, nem örült a helyzetnek, de a klub iránti tisztelete jegyéül nem kérte az átigazolását, és ő maga jelentette be, hogy erre a szezonra még biztosan a Spurs keretében marad, és mindent meg fog tenni a bajnoki cím érdekében.

A Manchester City nem adja fel, legkésőbb a következő nyári átigazolási szezonban újra próbálkozhat, de lehetséges, hogy ennek már nem lesz értelme, mert a hírek szerint Kane egy fordulat végén hosszabbíthat Londonban.

Az Eurosport arról jelentett, hogy most újra nyitva áll a lehetőség Kane előtt, de ebben a szerződésben már benne lenne egy olyan záradék, ami bizonyos feltételek esetén az angol támadó távozhat.

A Barca egy újabb érdekes manőverre készül

Úgy tudni, hogy a Tottenham néhány nappal Anglia elvesztett Európa-bajnoki döntőjét követően hosszabbítási ajánlatot küldött Kane-nek, amit akkor visszautasítottak. Most azonban, hogy a csatár marad, nyitva áll a lehetőség a tárgyalásokra az új feltételekről.

A Spurs általában nem szokott ehhez hasonló záradékokat megfogalmazni a szerződéseiben, de Kane esetében kivételt tehetnek, ha sikerül közös nevezőre jutniuk. Alderweireld kontraktusában például volt egy ilyen záradék, bár ez a csomag részét képezte, amikor megérkezett a Southamptontól.

A Spurs elnöke, Levy nem kedveli az ehhez hasonló záradékokat, addig Kane reméli, hogy mindez létrejöhet, mert akkor az érte érdeklődő klubok azonnal tudni fogják, mekkora összeget kell letenniük érte az asztalra.

A hírek szerint Kane heti 100 000 fonttal akar nagyobb fizetést, miután mégis a csapatnál maradt, bár valószínűtlen, hogy az angolok képesek lesznek akkora összeget kínálni számára, mint amit a Manchester City adott volna.

Állítólag akár heti 500 000 fontot is kaphatott volna Kane Manchesterben, ha minden kiegészítés és bónusz a helyére kerül. A jelenlegi szerződése 2024-ig szól, ezt kellene most újratárgyalniuk a feleknek, benne egy nagyobb fizetéssel.