Kanadai Nagydíj: Russell háromszor is megcsinálta ugyanazt a manővert, már Hamiltonnál is jobb? (videó)

Fotó: George Russell, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én. MTI/EPA/Andre Pichette
not image

Takács Petra

2022. június 22. - 11:18

Egyre magasabb szintre helyezik George Russellt, a Mercedes F1-es versenyzőjét, aki jelenleg a pontok tekintetében mindenképpen jobb, mint Lewis Hamilton.

Hamiltonnak ez lehet a második egymást követő éve, amikor nem szerez címet, és erre egyre nagyobb az esély. Tavaly végig versenyben volt, és csak az utolsó utáni pillanatokban vesztette el a címet, amit már a kezében érezhetett.

Sok pletyka jelent meg arról, hogy visszavonulhat, de végül visszatért, bár jelenleg egy olyan Mercedesben ül, amivel nincs harcban a bajnoki trófeáért, legalábbis a pontokat tekintve egészen biztosan.

Hamilton nem adja fel, ugyanakkor reálisan látja a helyzetét, és sokkal inkább az a kérdés, hogy képes lesz-e legyőzni a fiatal csapattársát, akinek ez csak az első éve a Mercedesnél. Ennek ellenére úgy vezet, mintha már hosszú szezonok óta a csapat tagja lenne.

Orbán Viktor szerint Milák Kristóf már most legenda

Russellt korábban is magas szinten jegyezték, és sokan nem értették, a Mercedes miért nem sokkal korábban ültette be Hamilton mellé, miközben Valtteri Bottas még csak igazán nyomást sem tudott helyezni a csapattársára.

A fiatal versenyzőnek ez azonnal sikerült, és a Kanadai Nagydíjon is bemutatott pár remek előzést, bár ezúttal a csapattársa végzett előrébb. Alább három nagyon hasonló manővert is láthatunk Russelltől a kanadai futamról.