Kanadai Nagydíj: Hamilton parádés előzése Montrealból (videó)

Fotó: A harmadik helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője, a második helyezett Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője és a győztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője (b-j) pezsgővel ünnepel a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíjának eredményhirdetésén a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én. MTI/EPA/Andre Pichette
not image

Takács Petra

2022. június 22. - 13:06

Lewis Hamilton számára kifejezetten jól sikerült a legutóbbi versenyhétvége, bár továbbra sincs harcban a világbajnoki címért.

Szép lassan kisebb csodának kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy Hamilton harcban legyen a világbajnoki címért. Arra senki sem számíthatott, hogy még csak az esélyesek között sem lesz ott, annyira visszaesik a Mercedes teljesítménye.

Márpedig ez a helyzet, a futamok pedig egyre követik egymást, miközben Max Verstappen, aki tavaly több mint drámai módon nyerte meg a világbajnokságot a hétszeres világbajnok ellen az évadzárón, jelentősebb előnyre tett szert.

Hamilton eddig összesen csak 77 pontot gyűjtött, ami azt is jelenti, hogy majdnem 100 ponttal van többje Verstappennek. Ez pedig már most tetemes különbség, különösen úgy, hogy a Red Bull pokolian gyors, akárcsak a Ferrari.

Hamilton számára jelenleg nagyobb gondot jelent a csapattársa legyőzése, akinek ez csak az első éve a Mercedesnél. Erősen benne van a pakliban, hogy George Russell előtte fog végezni, és eddig erre csak egyszer volt példa a német gyártó csapatánál, amikor Nico Rosberg 2006-ban legyőzte, és övé lett a cím.

A Mercedes világbajnoka Montrealban dobogós lett, amihez többek között Esteban Ocont is meg kellett előznie. Igen szép volt az a manőver, amit bemutatott a franciával szemben, kerék a keréken csatáztak a Kanadai Nagydíjon.