Dollár
396,24 Ft
Euró
418,04 Ft
Font
484,76 Ft
Bitcoin
16,959 $

A jól szervezett Kanada majdnem meglepte Belgiumot

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Tolga Bozoglu
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A nagy belga generáció utolsó dobása lehet ez a vb, Kanada 1986 óta először jutott ki.

Magyarország is 36 évvel ezelőtt szerepelt legutóbb világbajnokságon, mi több, Mexikóban éppen Kanada volt az, aki ellen Esterházy és Détári góljával utoljára győzelmet ünnepelhetett a magyar válogatott.

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

Kanadának most Belgium ellen kellett bizonyítania, és már a 9. percben tizenegyeshez jutottak, Carrasco kezezett, Davies azonban meglehetősen rosszul lőtte a büntetőt, illetve Courtois óriásit védett.

Néhány perccel később ismét Davies-szel szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, ám másodjára már nem szólt a bíró sípja, Kanada mindenesetre továbbra is szervezetten és veszélyesen játszott.

Belgium végül ha fokozatosan is, de átvette az irányítást, végül a sérült Lukaku helyén játszó Batshuayi a 44. percben egy jól helyezett lövéssel vezetéshez juttatta csapatát, de ettől még nem nyugodhattak meg a belgák.

Kanada ugyanis a második félidőben is szűntelenül bombázott, támadásaiban rendre benne volt a veszély. Belgium azonban megőrizte előnyét és ha szűken is, de megnyerte a találkozót. Kanadának mindenesetre lehet keresnivalója Marokkó és Horvátország ellen is.

Standings provided by Sofascore