Clouds
21 Budapest
Dollár
346,81 Ft
Euró
370,65 Ft
Font
431,44 Ft
Bitcoin
27,128 $

Egy ország, ahol egyetlen év alatt egymillióval nőtt a lakosság

TÉMÁK:
#Kanada #lakosság
Fotó: Unsplash/Dan Newman
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Miközben egyes országokban folyamatosan csökken a lakosság, az egyikben egyetlen év kellett ahhoz, hogy egymillióval növekedjen.

Először nőtt egymillió fővel Kanada lakossága egyetlen év alatt – idézte az ország kormányát a BBC hírportálja csütörtökön. A lakosság létszáma 38 516 138-ról 39 566 248-ra emelkedett a kanadai statisztikai hivatal adatai alapján.

Soron kívül Fradisták is beleálltak a Sevilla és a Roma-szurkolók közti verekedésbe

Ez egyben a legmagasabb növekedési arány – 27 százalék – egyetlen év alatt 1957 óta. A növekedés forrása részben az a kormányzati szándék, hogy a munkaerőhiányt bevándorlók toborzásával enyhítsék – közölte a hivatal.

Az állandó és ideiglenes bevándorlók számának növekedése „további, a lakhatással, infrastruktúrával, a közlekedéssel és egyéb lakossági szolgáltatásokkal kapcsolatos kihívásokat jelenthet az ország egyes régióiban” – írták a statisztikusok.

A hivatal szerint a növekedést majdnem 96 százalékban a migráció okozza. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök kormánya tavaly azt jelentette be, hogy 2025-ig évente félmillió bevándorlót fogadnának be.

A kormány konfliktusok – többek között az ukrajnai háború – és a humanitárius válságok – mint a közelmúltbeli török-szíriai földrengés – sújtotta térségekből érkezőket is befogad. A kormány szerint az ország népessége 26 év alatt a kétszeresére nőne, ha tartaná az éves 2,7 százalékos növekedést.

(MTI)