Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Kamionos balesetben vesztette életét a Magyar Közút egyik makói munkatársa

Fotó: Unsplash
Baleset
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mély fájdalommal vették tudomásul a munkatársuk elvesztését, akit saját halottjuknak tekintenek, emellett minden segítséget megadnak az elhunyt kolléga hozzátartozóinak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közösségi médiás oldalán számolt be arról, hogy a makói mérnökségük március 22-én burkolatjavítási munkákat végzett az M43-as autópálya határ felé vezető oldalán, a 28-as kilométerszelvény térségében.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Hozzátették, a munkaterületet a szigorú műszaki előírásoknak megfelelően előre jelezték a szakembereik, s több lépcsőben 100-as, illetve 80 km/órás sebességkorlátozást vezettek be, ennek ellenére sajnálatos incidens történt.

„A munkavégzés végeztével, éppen, mikor a munkaterületet elhagyták volna a szakemberek, az azt védő, ütközési energiaelnyelő berendezéssel felszerelt teherautóba akkora erővel rohant bele egy külföldi kamionos, hogy a teherautónkat az árokba lökte, annak fülkéjébe szorult be a makói szakemberünk, amit a 41 éves kollégánk már nem élt túl”

– közölték.

Ezt követően kiemelték, miszerint mély fájdalommal vették tudomásul a munkatársuk elvesztését, akit saját halottjuknak tekintenek, emellett minden segítséget megadnak az elhunyt kolléga hozzátartozóinak.

A Magyar Közút szerint 2000-től napjainkig már 21 közútkezelő szakember halt meg munkavégzés közben, többségében a figyelmetlen sofőrök miatt, s a legszomorúbb az, hogy mindez megelőzhető lenne.

„Az ilyen tragikus esetek elkerülése érdekében nem győzzük hangsúlyozni, hogy a gyorsforgalmi- és közutakon is a kihelyezett ideiglenes előjelzéseket, korlátozásokat minden esetben maximálisan tartsák be a közlekedők, azok nem véletlenül vannak ott és úgy kihelyezve. Amennyiben a táblázásoknak, előjelzéseknek megfelelően közlekednek a munkaterületek térségében az autósok, nemcsak a maguk, hanem az ott dolgozók biztonságáért is sokat tehetnek”

– írták.