140 km/h-val hajtott egy kamion pótkocsijába, már a helyszínen szörnyethalt

Összeroncsolódott személyautó Vácon 2021. június 11-re virradóan. Az autó összeütközött egy tehergépkocsival, vezetője a helyszínen meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Nagy Noel

2021. június 14. - 05:23

Szörnyethalt egy 40 éves férfi, miután személyautójával egy bekötőútról kanyarodó kamion pótkocsijának ütközött Vác közelében.

Mint a TV2 Tények tudósításából is kiderült, a kamion egy bekötőútról kanyarodott ki éppen a főútra, ahol azonban egy sofőr óriási sebességgel érkezett. Az autó vezetőjének esélyes sem volt kikerülni a kamiont és nekicsapódott.

Az eset rekonstrukciója szerint a kamion éppen a főútra kanyarodott ki, már majdnem a sávjában volt, amikor az autós érkezett és a pótkocsinak ütközött, amelyet követően a kocsi a bekötőútra csúszott, körülötte mindenütt törmelékek.

Az ütközés következtében az autó elejéből jóformán semmi nem maradt, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott: többek között kitört a vezetőoldali ablak, valamint egy nagy alkatrész is nemes egyszerűséggel kiszakadt a kocsiból.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Tényeknek elárulta, hogy az este csütörtök este, fél 10 magasságában történhetett a Szent László úton, Budapest irányából Vác felé. Hozzátette: a személyautóban egyedül a pórul járt sofőr ült.

A 40 éves sofőr az ütközést követően beszorult az autóba, a város hivatásos tűzoltói szabadították ki. Csámpai Attila, a Pest Megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy feszítő-vágó berendezésekkel sikerült kiszabadítani a férfit, majd áramtalanították és átvizsgálták a járművet.

A Tények tudomása szerint az autós konkrétan száguldozott, közel 140 km/h-s sebességgel mehetett, így esélye sem volt elkerülni a kamiont. A sofőr először életveszélyesen megsérült, a mentősök fél órán át küzdöttek az életéért, ám végül nem sikerült megmenteni és szörnyethalt.