Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Turistákkal teli helikopter zuhant le Oroszországban, 16-an voltak a fedélzeten

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 12. - 05:49

Legkevesebb kilenc embert életben találtak, a hét másik személy helyzete nem ismert, miután lezuhant egy Mi-8-as típusú helikopter Oroszország területén.

Az Al Jazeera a cikkében arról ír, hogy a baleset a kamcsatkai Kuril-tónál történt, ahová eddig ismeretlen körülmények között csapódott be az Mi-8-as helikopter, 16 emberrel a fedélzetén, akik többségében turisták voltak.

Az előzetes információk szerint a fedélzeten a személyzet három tagja és tizenhárom utas tartózkodott, valamennyire turisták. Negyven mentőalakulatot és búvárokat küldtek a helyszínre, hogy megtalálják a túlélőket.

Kamcsatka több mint hatezer kilométerre fekszik Moszkvától, és a helyi egészségügyi minisztérium egyik forrása szerint kilenc embert már sikerült megmenteni. A forrás az Interfax hírügynökségnek erősítette meg, hogy mind a kilenc ember életben van, a többi hét helyzete nem ismert.

Az orosz hatóságok vizsgálatot indítottak a repülésbiztonsági szabályok esetleges megsértése miatt, így nem zárható ki, hogy emberi hiba okozta a balesetet. Már azt is tudni, hogy a helikopter az egyik közelében lévő vulkánhoz szállította a turistákat.

Elkezdte visszautalni a hacker a 180 milliárd forint értékű kriptovalutákat

Kamcsatka területe hatalmas, kevésen lakják, de a turisták gyakran megfordulnak ott a vulkánok és a táj jellege miatt. Júliusban egy Antonov An-26 zuhant le a kamcsatkai térségben, fedélzetén 28 emberrel, akik közül senki sem élte túl a balesetet.

Noha Oroszországban egyre több gépet modernizálnak, a karbantartási problémák és a biztonsági szabályok laza betartása miatt továbbra is történnek tragédiák.