Kályhába pakolta a kannabiszt a rendőrök elől egy talpraesett drogtermesztő

Police.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. május 23. - 08:53

Egy 27 éves férfi lakásában jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le a rendőrség.

A rendőrségre 2021. május 20-án érkezett állampolgári bejelentés, miszerint egy diósjenői családi házban egy körözött férfi tartózkodik.

A rendőrök a házban igazoltatták és elfogták az ott lakó 27 éves férfit, aki ellen a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja és a Balassagyarmati Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja kábítószer birtoklása bűncselekmény miatt bocsájtott ki elfogatóparancsot – írta a Police.hu.

A nyomozók a férfi családi házában megtartott kutatás során az egyik szobában alufóliába csomagolt növényi törmeléket, valamint egy fatüzelésű kályhában több tő kábítószergyanús növényt találtak meg, amelyet a rendőrök érkezésekor a terhelt a cserepekből kitépett és azt megkísérelte elrejteni.

A hatóság tagjai a másik szoba éjjeli szekrényében három kábítószergyanús tablettát találtak meg. A növények gyorsteszttel történő vizsgálata THC, míg a tabletták vizsgálata MDMA kábítószer jelenlétét mutatta ki.

A rendőrök a helyszínen megtaláltak és lefoglaltak továbbá nagy összegű készpénzt és több, a növények termesztéséhez használatos eszközt.

A Rétsági Rendőrkapitányságra előállított férfit a nyomozók kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amelyet követően a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe kísérték.