Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

50 embert vert át egy kalocsai nő, saját nagymamáját is megvezette

Fotó: Unsplash | Max Fleischmann
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A nő 50 embert tudott átverni, és amikor már azt gondolhatta, büntetlenül megúszhatja a dolgot, a rendőrség lebuktatta.

Egy kalocsai lakos még 2021 nyarán tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki az egyik internetes oldalon egy ezüst nyakláncot hirdetett eladásra. A jóhiszemű vásárló a vételárat elutalta, azonban az áhított ékszer soha nem került a birtokába, mert az eladó szőrén-szálán eltűnt, elérhetetlenné vált. Tetézte a bajt, hogy a vevő a pénzt tévedésből kétszer küldte el a megadott számlaszámra – tudhattuk meg a rendőrség közleményéből.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A rendőrök az általános tapasztalatok alapján gyanították, hogy a szélhámos nem érte be egy áldozattal, így alapos kutatásba, elemzésbe kezdtek az eset teljes körű felderítése érdekében. Kiderült, hogy a csaló néhány hónap alatt összesen ötven férfit és nőt vert át.

Egy álprofilt létrehozva jellemzően nem létező ékszereket árult a reménybeli vevőknek, ám amint a vételárat átutalták az általa megadott számlaszámra, köddé vált, és a károsultak hiába próbálták vele felvenni a kapcsolatot – teszik hozzá a közleményben.

50 sértettről van szó az ügyben

A nyomozók 50 sértettet kutattak fel és hallgattak ki a csalással összefüggésben, majd a bizonyítékok birtokában gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt is, egy 30 éves vecsési nőt, aki nem tagadta, hogy átverte az embereket.

Az asszony a saját nagymamáját is megkárosította, ugyanis a nagyszülő bankszámlájára küldték neki a kicsalt összegeket. Azért, hogy akadály nélkül hozzáférjen a pénzhez, a mamájának azt hazudta, hogy a számlát zárolták, ezért még a nyugdíját sem tudják folyósítani.

Így néhány hónapig nem csupán az ebül szerzett pénzt, hanem a nagymama nyugdíját is felvette és elköltötte. A fiatalasszony ezért az 50 rendbeli csalás mellett egy sikkasztást is elkövetett. A szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói a napokban befejezték a vizsgálódást, és az iratokat vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.