Clouds
21 Budapest
Dollár
356,24 Ft
Euró
387,23 Ft
Font
437,42 Ft
Bitcoin
27,338 $

Közel egy hétig kekszen és cukorkán élt egy hó alatt rekedt idős amerikai férfi

Fotó: Vastag hóval betemetett útjelző tábla a kaliforniai Running Springs városban 2023. február 28-án. Kalifornia északkeleti részén a hatóságok a napokban figyelmeztetést adtak ki a Sierra Nevada hegységre lavinaveszély miatt, és újabb havazást várnak a február 24-én lehullott 60 centiméter után. MTI/AP/Jae C. Hong
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Hamar felismerte, hogy amíg rá nem találnak, takarékoskodnia kell az élelmiszerrel, és melegen tartania magát, ám nem volt könnyű dolga.

Egy 81 éves férfi, Jerry Jouret mindössze egy könnyű széldzsekit viselt, amikor útnak indult február 24-én, ám arra biztosan nem számított, hogy közel egy hétig cukorkán, croissant-on és kekszen fog élni, ugyanis a kocsijával egy hóbucka alatt rekedt a hóvihar ideje alatt Kaliforniában.

Soron kívül A benzin beszerzési ára nem változik, a gázolajé viszont csökken péntektől

A CNN beszámolója szerint a férfi a kaliforniai Big Pine-ban lévő hegyi házából a nevadai Gardnerville-ben lévő otthona felé tartott, ami autóval körülbelül egy háromórás út, de véletlenül egy kisebb útra kanyarodott, és a terepjárója elakadt Gilbert Pass közelében.

Ekkor felismerte, hogy amíg rá nem találnak, takarékoskodnia kell az élelmiszerrel, ám nem volt könnyű dolga, hiszen nem sok étel volt nála, ráadásul csak egy kisebb takaróval és egy törölközővel tudta melegen tartani magát a mínusz 12 fokos hidegben.

A folyadékpótlást úgy oldotta meg, hogy időnként letekerte az ablakot és némi havat evett, a kocsi motorját pedig többször is járatta, hogy kicsit melegebb legyen, illetve ne merüljön le az akkumulátor, de a harmadik napon az is feladta.

Jouret eltűnéséről február 28-án érkezett bejelentés a hatóságokhoz, majd pár nap múlva (amint az időjárás lehetővé tette) mentőhelikopterrel szabadították ki a hó fogságából, ahonnan kórházba szállították, de szerencsére már jól van, nemrég haza is engedték a feleségéhez.