Így néz ki, amikor pénzeső hullik az autópályán – videó

Fotó: Unsplash/Jp Valery
not image

Kornis Vivien

2021. november 20. - 22:58

A hatóságok arra kérték az embereket, hogy adják vissza a pénzt.

Teljesen megbénult a forgalom egy kaliforniai autópályán, amikor az emberek nekiálltak összeszedni egy páncélozott teherautóból kirepülő bankjegyeket. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy aki zsákmányolt a készpénzből, adja vissza, máskülönben a büntetőjogi felelősségre vonást kockáztatja – számolt be az RT

A kaliforniai autópálya-rendőrség (CHP) a helyi hírcsatornáknak elmondta, hogy amikor a jármű péntek reggel a San Diego melletti Carlsbadban az 5-ös autópályán haladt, az egyik ajtaja felpattant, és zsákszámra kezdett el kirepülni belőle a készpénz.

“Az emberek megálltak az úton közepén és elkezdték összeszedni a készpénzt” – mondta el a CHP szóvivője.

A közösségi oldalakon közzétett videókon ujjongó sofőrök és utasaik láthatóak, ahogyan sietve felkapkodják az úton szétszórodott bankjegyeket. Néhány ugráltak és kiabáltak az örömtől. 

“Ez a legőrültebb dolog, amit valaha láttam! Valaki pénzt szórt szét az autópályán. San Diego leáll” – magyarázta egy jelenlévő az egyik videón. 

Curtis Martin, a CHP őrmestere elmondta, hogy egy férfit és egy nőt már letartóztattak a forgalom akadályozásának és a pénzt elvételének gyanújával. Közölte: a készpénz a szövetségi betétbiztosítási társasághoz tartozik, és a hatóságok 48 órát adtak az embereknek, hogy visszaadják az így begyűjtött bankjegyeket.

“Ha pénzt találtak az autópályán, az nem az önök pénze” – jelentette ki Martin.