Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Kaili ügyvédjei továbbra is állítják: a korrupcióval gyanúsított képviselő ártatlan

Fotó: Andre Riszopúlosz (k, balról) és Mihalisz Dimitrakopúlosz (k), a korrupcióval vádolt Eva Kailinak, az Európai Parlament leváltott alelnökének ügyvédjei nyilatkoznak a sajtó képviselõinek a védencük és három társának ügyészségi meghallgatása után Brüsszelben 2022. december 22-én. Eva Kaili szocialista európai parlamenti képviselõt, az EP alelnökét december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupció vádjával indított vizsgálati nyomozás részeként, azóta fogságban van. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Görög ügyvédje, Michalis Dimitrakopoulos is elmondta, bár tétován, hogy „Eva Kaili ártatlan, soha nem korrumpálták, soha”.  

Eva Kaili ügyvédei az előzetes meghallgatás után kijelentették, hogy az Európai Parlament korábbi alelnöke ártatlan, és azt szorgalmazták, hogy elektronikus nyomkövetővel engedjék ki a börtönből – írja a Politico

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Az ügyvédek azt kérték a bíróságtól, hogy Kaili elektronikus karperecet viseljen ahelyett, hogy visszakerülne a börtönbe, ahol már közel két hete van, miután letartóztatták és vádat emeltek ellene a katari lobbitevékenységgel kapcsolatos kiterjedt vizsgálat során, amely egy volt európai parlamenti képviselőt, egy parlamenti asszisztenst és egy nem kormányzati szervezet főnökét is érintette.

„Kailit soha nem vesztegették meg, Kaili ártatlan”

Kaili egyik ügyvédje, a Brüsszelben élő André Risopolous, elmondta, hogy Kaili „tagadja, hogy bármiféle korrupció történt volna a részéről”. 

Görög ügyvédje, Michalis Dimitrakopoulos is elmondta, bár tétován, hogy „Eva Kaili ártatlan, soha nem korrumpálták, soha”.  

Arra a kérdésre, hogy Kaili tudott-e az elrejtett pénzről, vagyis arról a 150 000 euróról, amelyet a belga rendőrség talált a lakásában, Dimitrakopulosz megismételte: „nem, soha. Soha nem korrumpálták”. 

„Az eljárás bizalmas. Minden érvünket előadtuk. Kailit soha nem vesztegették meg, Kaili ártatlan” – tette hozzá Dimitrakopulosz, mielőtt visszament az épületbe reggel.

A nyomozás során széles körben kiszivárogtattak információkat a sajtónak, ami arra késztette a belga szövetségi ügyészt, hogy vizsgálatot indítson a kiszivárogtatások forrásának felderítésére.