Dollár
423,15 Ft
Euró
407,67 Ft
Font
456,05 Ft
Bitcoin
19,992 $

Csecsen vezető: „tegnap már 20 kilométerre voltunk tőletek, kijevi nácik”

Fotó: EPA/Zurab Kurcikidze
not image

Nagy Noel

2022. március 14. - 17:34

Ramzan Kadirov, Csecsenföld első embere Ukrajnába utazott, hogy állítása szerint élére álljon a felszabadító csecsen harcosoknak.

A csecseniek nagyon is megtapasztalták, milyen az, amikor az orosz hadsereg „különleges katonai hadműveletet” hajt végre. A csecsen háborúk idején Moszkva porig rombolt a régiót, Groznij egy időben a „világ leglebombázottabb városa” címet viselte.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Ramzan Kadirov ennek ellenére a Kreml és személyesen Vlagyimir Putyin egyik leghűségesebb szolgája, akit már nem egy alkalommal vádoltak azzal, hogy egy diktátor és súlyos emberi jogi jogsértések is felmerültek vezetése alatt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Kadirov most Ukrajnába utazott a hétvége folyamán, hogy személyesen felügyelje, ahogyan csapatai csatlakoznak az orosz hadsereghez. Kadirov még üzent is az ukránoknak, hogy készüljenek rájuk:

„Tegnap már 20 kilométerre voltunk tőletek, kijevi nácik, ma meg még közelebb vagyunk. Felszólítom az ukrán csapatokat, hogy tegyék le a fegyvert vagy álljanak készen a következményekre”

Kadirov közölte, hogy meg fogják mutatni a gyakorlatban, hogy az orosz csapatok a gyakorlatban sokkal jobbak, mint „néhány külföldi elmélet és katonai tanácsadók instrukciói”, amelyet Ukrajna kap a nyugati hatalmaktól – idézte az Index.hr.

Kadirov csapatait az elmúlt évtized során már számos alkalommal vádolták súlyos emberi jogi jogsértésekkel, többek között a Donyec-medencében és Szíriában is bevetették őket, ahol a civil lakosságot sem kímélték.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.