Dollár
423,28 Ft
Euró
407,65 Ft
Font
455,23 Ft
Bitcoin
19,826 $

Apránként elmagyarázta a csecsen vezető, hogyan foglalná el Ukrajnát

Fotó: EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Nagy Noel

2022. április 13. - 20:58

Ramzan Kadirovot, Csecsenföld hírhedt vezetőjét egyre kevesebb embernek kell bemutatni, mindig igyekszik felhívni magára a figyelmet radikális kijelentéseivel.

Most sem hazudtolta meg önmagát, Csecsenföld vezetője ugyanis a hétfői nap folyamán azt állította, részletes térképet kapott orosz tábornokoktól, amelyen „pontról-pontra” elmagyarázzák Ukrajna elfoglalásának tervét – írja a Newsweek.

Soron kívül 11 millió kilométerre lévő aszteroidát talált telibe a NASA szondája

Kadirov állítása szerint Kijevet is be fogja venni az orosz hadsereg, mindezt annak ellenére, hogy a közelmúltban az oroszok kivonták a csapataikat a főváros környékéről és annak elővárosaiból, illetve átvezényelték őket a Donyec-medencéhez.

Csecsenföld vezetője kijelentette, hogy a következő offenzívák nem csak Mariupol, hanem több település, város és falu ellen fognak irányulni Donyeckben és Luhanszkban, amelyet „fel fognak szabadítani”.

Mint mondta, a Donyec-medence „felszabadítását” követően meg fogják hódítani Kijevet és a többi várost is: „nem az a mi célunk, hogy elfoglaljunk városokat, hanem el akarjuk pusztítani az összes banderát, nácit és ördögöt, akik az ukránok oldalán harcolnak”.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A bandera kifejezés gyakran előforduló az orosz nácizós kommunikációban, ez alatt ugyanis Stepan Banderára és követőire utalnak, aki a második világháború idején működött együtt a náci rezsimmel, amely Ukrajnát elfoglalta.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy akkoriban az ukránok ténylegesen felszabadítóként tekintettek a nácikra. A kommunista Szovjetunió és Sztálin különösképpen súlyosan elbánt az ukránokkal, elég csak a Holodomorra gondolni.

A Holodomor elnevezéssel illetett nagy éhínség idején ugyanis legalább négy millió ukrán vesztette életét Sztálin miatt, amelyet az oroszok a Banderára és náci-kollaborációra való hivatkozás során hajlamosak elfelejteni.

Vlagyimir Putyin maga is „náci-mentesítésre” hivatkozva indította meg a „különleges katonai hadműveletet” Ukrajna ellen. Kadirov általában ennél is radikálisabban fogalmazott, gyakran hangoztatta, hogy ki kell irtani a nácikat Ukrajna területéről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.