Dollár
422,60 Ft
Euró
407,42 Ft
Font
455,52 Ft
Bitcoin
20,154 $

Lengyelország megtámadásával fenyegetőzött a csecsen vezető

Fotó: Twenty20
not image

Nagy Noel

2022. május 29. - 09:26

Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője Vlagyimir Putyin egyik leghűségesebb helyi vezetője, aki mindig megpróbál nagyobbat mondani minden orosz politikusnál.

Kadirov idegrendszere pedig igen nehezen viseli azt a tényt, hogy Lengyelország a legerősebb támogatója Ukrajnának és ha nem szólnának rájuk szövetségeseik, már tankokat és vadászgépeket is küldtek volna az ukrán hadseregnek.

Soron kívül Orbán Viktor: a Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke oldalán

Nem meglepő tehát, hogy a csecsen vezető megfenyegette Lengyelországot, hogy ők lehetnek a következők – bár úgy tűnik, Ukrajnával sem bírnak el, úgyhogy ez egy ideig tárgytalan, illetve feltehetően Oroszországnak is van annyi esze, hogy nem támad a NATO-ra:

„Ukrajnával végeztünk, most már engem Lengyelország érdekel. Mit akar elérni Lengyelország? Amikor teljesen végeztünk Ukrajnában, meg tudjuk nektek mutatni, mire vagyunk képesek hat másodperc alatt, amint parancsot kapunk”

Bár önbizalommal teli Kadirov nyilatkozata, a valósággal csak igen laza kapcsolatban áll: Oroszország csak Luhanszkban tudott akkora előrenyomulást elérni, hogy fennáll a veszélye, elfoglalják az egész megyét.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Vannak olyan beszámolók, miszerint a Donbassz megszállása után ismét nekilódulna az orosz hadsereg Ukrajna többi részének elfoglalására, ám az előző kör „sikereiből” kiindulva ez nem most fog megtörténni, már csak a súlyos személyi és felszerelésbeli veszteségek miatt.

Mint a Metro is idézte, Kadirov ezen felül bocsánatkérést követelt Lengyelországtól, amiért Oroszország varsói nagykövetét, Szergej Andrejevet vörös festékkel öntötték le, miközben a nagykövet egy szovjet katonai temetőben rendezett megemlékezésen vett részt.

„Nyomatékosan ajánlom, hogy elvigyétek a fegyvereiteket és zsoldosaitokat, valamint hivatalosan kérjetek bocsánatot a nagykövetünktől”

Kadirovot és a csecsen csapatait egyebek mellett háborús bűntettek elkövetésével vádolták meg az ukrán háborúval összefüggésben, erről persze mélyen hallgat. A kadirovisták pedig több helyről menekülni kényszerültek, mivel rajtuk ütöttek az ukrán csapatok.