Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

Ezzel a videóval köszönt el a Juve Ronaldótól, máris megvan az utódja

Fotó: Twitter/ JuventusFC
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Juventus rövid időn belül két bejelentést tett, melyeken belül megerősítették Ronaldo átigazolását, illetve egy korábbi játékosuk visszatérését

Ronaldo saját döntése volt, hogy elhagyja a Real Madridot, melynek színeiben mindent megnyert, amit csak lehetett, több alkalommal is. Erre a folytatásban is meg lehetett volna a lehetősége, ám ő váltani akart.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Sokakat meglepett a döntése, akárcsak az, hogy a Juventus igazolta le. Félistenként várták az olaszok, de a Bajnokok Ligáját nem sikerült elhódítaniuk. Ronaldo a 134 mérkőzése alatt több mint 100 gólt gyűjtött, amivel történelmet írt.

Egyes pletykák szerint nemcsak a Manchester Citynek ajánlotta fel a szolgálatait, hanem a Barcelonának is. Végül a korábbi csapatánál, a Manchester Unitednél kötött ki, ahol rekordfizetést fog kapni.

Egyes pletykák szerint Ronaldo a PSG-nél és a Real Madridnál is el tudta volna képzelni a folytatást, de egyik csapat sem tartott rá igényt. Valószínűleg nem a United volt az elsődleges választása, akik 15 millió eurót fizettek a Juventusnak érte. Nem sokkal ezelőtt az olaszok megerősítették a transzfert, és egy érzelmesebb videóban elköszöntek tőle.

Helyét egy 21 éves tehetség veszi át, aki 2010 és 2019 között volt a Juventus játékosa, tehát nem ismeretlen a klub számára. 2017 és 2018 között a Verona kölcsönjátékosa volt, majd az Evertonhoz került, onnan pedig 2021-ig a PSG-hez kölcsönben.

A hivatalos bejelentés szerint Kean egyelőre csak kölcsönbe érkezik az angol klubtól, és ha minden jól alakul, végleg megvásárolják egy magasabb összegért cserébe. Fő feladata Ronaldo pótlása lesz, ami nem könnyű kihívás.