Clouds
21 Budapest
Dollár
368,21 Ft
Euró
394,18 Ft
Font
441,33 Ft
Bitcoin
23,064 $

Juventus-botrány: megnevezték a leendő klubelnököt

MTI/EPA/ALESSANDRO DI MARCO
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az igazgatótanács lemondása vélhetően előre el volt tervezve, kérdés, hogy az ügynek milyen következményei lesznek.

Tegnap este érkezett a megdöbbentő hír, miszerint a Juventus teljes vezérkara lemondott, köztük az elnök, Andre Agnelli és az alelnök, Pavel Nedved is. A tulajdonosi kör azonban máris megnevezte az új elnök személyét.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A lemondás oka leginkább a klub pénzügyi szabálytalanságai körül keresendők, ugyanis igyekeztek fenntartani a Juventus könyvelésének tiszta látszatát, miközben a koronavírus idején a bérük egy részéről lemondó játékosok ugyanúgy megkapták a fizetésük hivatalosan kieső részét.

“Hivatkozva a Juventus FC igazgatótanácsának tegnapi döntéseire és a 2023. január 18-ra összehívott részvényesi közgyűlés előtt az Exor közli, hogy Gianluca Ferrerót jelöli a Juventus elnöki posztjára” – áll az EXOR hivatalos honlapján közzétett közleményben.

“Gianluca Ferrero számos vállalat vállalati tanácsadójaként, könyvvizsgálóként, igazgatósági és bizottsági tagként jelentős tapasztalattal és a szükséges technikai kompetenciákkal rendelkezik, valamint valódi szenvedélyt érez a klub iránt, így ő a legalkalmasabb személy e szerepkör betöltésére” – írták.

Az továbbra is nagy kérdés, hogy a szabálytalanságoknak milyen következményei lehetnek a Juventust illetően, ugyanis az ügyben eljárásokat indítottak, többek között Agnelli tevékenysége kapcsán is – számolt be róla a Juvefc.com.