Jutalmat kaptak a XV. kerületi rendőrök, akik berúgták az ajtót és életet mentettek egy égő házból

not image

A T-800-as

2021.január.4 - 07:39

Budapest rendőrfőkapitánya végül jutalomban részesítette a hős rendőröket, akik négyen úgy döntöttek, hogy életük kockáztatásával segítenek.

Budapest rendőrfőkapitánya végül jutalomban részesítette a hős rendőröket, akik négyen úgy döntöttek, hogy életük kockáztatásával segítenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2020. december 20-án 2 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a XV. kerületben, egy Nyírpalota úti társasház 9. emeleti lakásában tűz keletkezett, és már az egész épületben sűrű füst terjeng – tudhattuk meg a rendőrség hivatalos közleményéből.

Szilágyi István Péter r. főtörzszászlós, Pocsai István r. főtörzsőrmester, Nagy-Papp Gabriella r. törzsőrmester és Bouloudene Adlen r. őrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának beosztottjai a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahol a 9. emeleti lakás ajtaját zárva találták, azonban onnan fekete füst szivárgott a lépcsőházba.

Mivel a rendőrök jelzésére a lakásból senki sem felelt, az élet és vagyonbiztonság védelme érdekében berúgták az ajtót, és bementek a lángoló lakásba, ahol az előszobában egy földön fekvő férfit találtak. A férfit a járőrök azonnal kivitték a lakásból, majd egészségügyi ellátása végett átadták a mentőknek, akik légúti égései miatt kórházba vitték.

Ezt követően a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói eloltották a tüzet, amelyet a tűzvizsgáló megállapításai szerint emberi mulasztás okozhatott, ezért a XV. Kerületi Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett közveszély okozása vétség miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Felkavaró videó, ahogy a rendőrség lecsap egy illegális szilveszteri bulira

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a négy rendőrt 2020. december 28-án elismerésben és jutalomban részesítette.