Clouds
21 Budapest
Dollár
344,80 Ft
Euró
371,07 Ft
Font
431,88 Ft
Bitcoin
26,768 $

Júniustól 60 százalékra nő a Magyar Telekom 5G lefedettsége

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A mobilhálózat-modernizációs programjuk következő lépéseként 2023. június 1-től 60%-ra növelik a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget, de más is kiderült.

A Magyar Telekom közölte, miszerint a többéves hálózatmodernizációs program célja a korszerűsítés, a szolgáltatásminőség fenntartása és fejlesztése, valamint a kapacitásnövelés az ügyfelek hang- és adatforgalmi igényei folyamatos növekedésének megfelelően.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

„Az átfogó program részeként a mobilkommunikációs bázisállomások korszerűsítése nemcsak az aktív és passzív rádiótechnikai eszközöket érinti, hanem az azok elhelyezéséhez és működéséhez szükséges teljes infrastruktúrát is magába foglalja” – áll a közleményben.

Majd hozzátették, már önmagában ezen berendezések modern eszközre cserélése is többletkapacitást teremt, ami a korszerű készülékek által kihasználható technológiai előnyöket hoz magával, így ez megbízhatóbb szolgáltatást, alacsonyabb energiafelhasználást tud eredményezni – írta a Porfolio.

De a legfontosabb, hogy a vállalat 2023-ban tovább növeli az 5G lefedettséget, így 2023. június 1-jétől országosan 60%-ra emeli az 5G technológia lakosságszám-arányos kültéri lefedettséget, de a modernizáció előrehaladtával párhuzamosan ezt az arányt is tovább kívánja növelni.

Az 5G lefedettség nagymértékű fejlesztése kapcsán a cég 2023. június 1. és augusztus 31. között automatikusan elérhetővé teszi az 5G elérést ügyfeleinek, vagyis megfelelő készülékkel, és mobilinternet előfizetéssel már ki lehet majd próbálni, aminek biztos sokan fognak örülni.