Clouds
21 Budapest
Dollár
344,85 Ft
Euró
371,15 Ft
Font
432,17 Ft
Bitcoin
26,799 $

Nagelsmann és egy holland edző a legesélyesebb a Tottenham kispadjára

Arne Slot, a Feyenoord edzője mutogat a Feyenoord - AS Roma Európa Liga negyeddöntő első mérkőzésén a hollandiai Rotterdamban 2023. április 13-án. EPA/PIETER STAM DE JONGE
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A Feyenoordot irányító Arne Slot az egyik komoly várományosa a Tottenham Hotspur következő vezetőedzőjének címére Julian Nagelsmann mellett.

Előzmény:

 

Slot vezeti a jelenleg az idei szezonban csak egy vereséggel a holland Eredivisie élén álló Feyenoordot, akik 2017 óta első bajnoki címe felé robognak. A Tottenham több embert is számításba vesz a március végén menesztett Antonio Conte helyére, akit először asszisztense, Cristian Stellini váltott, de a múlt havi 6-1-es vereség után a Newcastle United ellen őt is lecserélték.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Slotnak 2025-ig élő szerződése van a Feyenoorddal, amelynek egy záradéka alapján csak 2024-ben mehetne a Premier League-be, azaz fizetni kellene a holland klubnak, ha a Tottenhamet választaná. Az ESPN forrásai azonban úgy tudják, hogy a szakember már a Chelsea és a West Ham United figyelmét is felkeltette.

A források szerint a Spurs nem akar még egyszer abba a hibába esni, mint Mourinho után, amikor azért nem Erik ten Hagot nevezték ki, mert ő nem olyan ismert. Ő végül legalább egy kupában, a Carabaóban győzelemre vezette a Vörös Ördögöket és az FA-kupa döntőjében is ott vannak, a Manchester City ellen fognak játszani.

A lap szerint Slot mellett Nagelsmann és legalább egy meg nem nevezett jelölt is van. Mivel a Bayerntől a német edző zűrös körülmények között távozott, drága mulatság lenne a leigazolása, mivel a bajor klub még mindig fizet neki.

Nagelsmann korábban a Chelsea-vel tárgyalt, de nem akart végigmenni az általa frusztrálónak tartott eljárással, ami közben több másik edzőt is megkerestek, végül úgy döntöttek, Mauricio Pochettinónak szeretnék adni a gyeplőt.

A Tottenham a hatodik helyen áll a ligában, miután 4-3-ra kikaptak vasárnap a Liverpooltól és szinte biztosan nem jutnak be a jövő évi Bajnokok Ligájába, kilenc pont a lemaradásuk a negyedik helyen lévő Manchester Unitedtól, akiknél két meccsel többet játszottak.