Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,20 Ft
Bitcoin
27,305 $

A JPMorgan és a Deutsche Bank is érintett lehet az Epstein-ügyben

Fotó: MTI/EPA/Jason Szenes
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy amerikai bíró mondta ki hétfőn, hogy a JPMorgannek és a Deutsche Banknak is szembe kell néznie a Jeffrey Epsteinnel kapcsolatos perekkel.

A bíró a CNN jelentése szerint úgy fogalmazott, a JPMorgannek és a Deutsche Banknak is szembe kell néznie azokkal a perekkel, melyek azzal vádolják őket, hogy lehetővé tették Jeffrey Epstein szexkereskedelemmel kapcsolatos tevékenységét.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

A manhattani Jed Rakoff amerikai kerületi bíró döntése komoly nehézségeket okozhat a bankoknak, hiszen financiális és a hírnevükkel kapcsolatos károkkal szembesülhetnek, amiért Epsteint még azután is megtartották ügyfelükként, hogy a néhai pénzembert hivatalosan is regisztrálták szexuális bűnözőként.

A végzésben a bíró kijelentette, a JPMorgannek szembe kell néznie az Amerikai Virgin-szigetek által indított perrel, melyben azzal vádolják a bankot, hogy figyelmen kívül hagyták a tényt, hogy Epstein nőket zaklatott Little St. James szigetén, mely Epstein tulajdonában volt.

A bíró azt is kimondta, hogy mindkét banknak szembe kell néznie azon nők által javasolt csoportos keresetekkel, akik szerint Epstein szexuálisan zaklatta őket. E döntés pedig egy lehetőséget ad a felpereseknek, hogy bizonyítsák egy másik állításukat is a bankok kapcsán az ügyben.

Ez az állítás pedig az, hogy a JPMorgan és a Deutsche Bank tudatosan hasznot húzott az Epstein által folytatott szexkereskedelemben való részvételből: a felperesek most megpróbálhatják bizonyítani, hogy a bankok szabálysértően jártak el, és akadályozták az emberkereskedelem elleni szövetségi törvény végrehajtását.