Megduplázták az oltásért járó összeget Józsefvárosban

Egy férfit beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina elsõ adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. október 4-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Kornis Vivien

2021. október 14. - 20:50

Megkétszerezték az oltás felvételéért cserébe igénybe vehető támogatás összegét, ám ennek új feltétele is van.

Józsefváros még szeptember első felében döntött arról, hogy a 71.250 forintnál kisebb jövedelemmel rendelkező személyek 10 ezer forintos támogatásban részesülnek, ha beoltatják magukat.

Az egyedülálló kezdeményezést most megkétszerezték, ugyanis ezentúl 20 ezer forintot kaphatnak a koronavírus elleni védőoltás felvételéért azok, akik 99.750 forintnál alacsonyabb jövedelemmel rendelkeznek. 

A Blikk beszámolója szerint az oltásra ösztönző támogatásnak azonban egy új feltétele is van: a pénz felvételéhez a család minden nagykorú tagjának be kell oltatnia magát – kivéve, ha valaki egészségügyi okokból nem kaphatja meg a vakcinát.

A magasabb, 20 ezer forintos összeget azok is kérhetik, akik korábban már igénybe vették a 10 ezer forintos támogatást. A támogatási igény benyújtására január 15-ig van lehetőség, az önkormányzat pedig ráadásul ezután még sorsolást is tervek: öt darab 150 ezer forintos nyereményt sorsolnak ki.