Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Csak jövőre tarthatja meg évértékelőjét Vlagyimir Putyin

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a haza hõseinek ítélt Arany Csillag kitüntetések átadási ünnepségén a moszkvai Kreml Szent György termében 2022. december 8-án. Az ünnepségre több mint 200 bátorságáról és hõsiességérõl tanúságot tett katonai és civil személyt hívtak meg. MTI/EPA/Szputnyik/Pool/Szergej Karpukin
Európa
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az orosz elnök „Speech of the Union” beszédére idén már valószínűleg nem kerül sor.  

Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő beszédét az orosz szövetségi gyűlés előtt valószínűleg jövőre rendezik meg – közölte szerdán a TASZSZ-szal egy parlamenti forrás.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

„A beszédet évente egyszer rendezik meg, és a visszaszámlálás az előző beszéd időpontjától kezdődik. Ezért lehet, hogy a beszédet jövőre tartják meg… Úgy vélem, hogy idén nem szervezik meg” – mondta.

A forrás azt is hozzátette, hogy „a beszédhez jelentős előkészületekre van szükség, ugyanakkor az év végéig már szinte nincs is idő”.

Utoljára 2021 áprilisában tartott évértékelőt Putyin

Az orosz alkotmány értelmében az elnök évente beszámol a Szövetségi Gyűlésnek, amelynek középpontjában az ország helyzete, valamint a bel- és külpolitikai prioritások állnak. Az államfő hagyományosan ismerteti az ország helyzetének értékelését és felvázolja a jövőbeli célkitűzéseket.

Putyin előző, az orosz szövetségi gyűléshez intézett beszédét 2021. április 21-én tartotta, és a Kreml még nem jelentette be a következő beszéd időpontját.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szeptemberben azt mondta, hogy Putyin az év végéig megtartja a Szövetségi Gyűléshez intézett éves beszédét. Peszkov korábban többször is utalt arra, hogy az elnöki beszédre idén kerül sor, de a pontos dátumot nem volt hajlandó megnevezni.

Novemberben Peszkov bejelentette, hogy a beszéd megszervezésének kérdése az előkészítés szakaszában van, és a lehetséges időpontot „az elnök menetrendjéhez igazítják, amely nagyon dinamikus”.