Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Jövőre is maradhatnak a hatósági áras üzemanyagok

Fotó: Twenty20

Bense Róbert

2022. október 31. - 07:58

Nagy Márton legutóbbi kijelentése egyeseket megnyugtatott, másokat viszont elbizonytalanított.

A gazdaságfejlesztési miniszter szerint ugyanis az ársapkát addig kell fenntartani, amíg azt az infláció mértéke indokolja. Ez vásárlói szempontból rövid távon talán jó hír, kereskedői szemmel nézve viszont annál rosszabb.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Arról nem is szólva, hogy az ársapka, illetve üzemanyagok esetén annak hiánya tovább erősíti a drágulást, így amit a nem piaci áron vásárlók megspórolnak az üzemanyagon, azt a szolgáltatásokon fogják megfizetni.

Orbán Viktor a napokban kijelentette, hogy tovább bővítik az árstopos termékek körét, mindez pedig várhatóan addig folytatódhat, míg egyszámjegyű nem lesz az infláció – ettől azonban most még nagyon messze vagyunk, lévén a legutóbbi mutató 20% fölé kúszott.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára emlékeztetett, hogy a benzin és a gázolaj árának befagyasztása december 31-ig van érvényben, arra pedig nem sok esélyt lát, hogy épp az ünnepek környékén jelentsék be, hogy kivezetik a rendelkezést – írja a Világgazdaság.

„Véleményem szerint még hónapokon ár megmarad a hatósági és a piaci ár közötti viszonylag nagy különbség, főleg a télen. A tavaszig lényegesen drágább lesz a gázolaj, mint a benzin” – mondta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.