Clouds
21 Budapest
Dollár
357,68 Ft
Euró
388,81 Ft
Font
442,52 Ft
Bitcoin
23,047 $

Jövő héten téliesre fordul az idő, a hó után a hideg is megérkezik

TÉMÁK:
#Időjárás
Fotó: Unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hét közepére jelentősen lehűl az idő, a hófödte területeken komoly fagyokra kell számítani.

A következő napokban jelentős mennyiségű esőre kell számítani, vasárnaptól az északi-északkeleti országrészben egyre nagyobb területen várható hó.

Soron kívül Orbán Viktor: az infláció egy közellenség, amit le kell törni

A jövő hét első felében pedig téliesre fordul az időjárás, erős éjszakai lehűléssel – közölte agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.

Azt írták, a hét további részében csapadékos, eleinte enyhe időre van kilátás, majd hétfőtől a hideg is megérkezik. Pénteken és szombaton eső várható, majd vasárnap az ország északi felén, nyugat felől egyre többfelé havas esőbe majd havazásba vált át az eső, így hétfő reggelre főként a Bakonyban és az északkeleti országrészben néhány centiméteres hóréteg is kialakulhat.

Összességében 20-40 milliméternyi csapadék valószínű hétfő délig, de helyenként ennél több is eshet. Az enyhe idő vasárnap reggelig folytatódik, akkor északnyugat felől csökkenni kezd a hőmérséklet, és az északi tájakon napközben is csak kevéssel fagypont fölötti értékek várhatók.

Hétfőn reggel már sokfelé lesz fagy, és napközben sem melegszik számottevő mértékben a levegő, majd kedden és szerdán reggelente már -3, -8 fokig hűl le a levegő, de a hóval borított területeken ennél hidegebb lehet – írták.

MTI