Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,937 $

Jönnek a Vb-selejtezők, pályán az egyre erősebb magyar válogatott

Van miért bizakodnia magyar szurkolóknak, hiszen a válogatott remek formában van, és minden esély megvan arra, hogy legyőzzék a lengyeleket a Puskás Arénában csütörtökön.

Fotó: Twitter/MLSZ
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Van miért bizakodnia magyar szurkolóknak, hiszen a válogatott remek formában van, és minden esély megvan arra, hogy legyőzzék a lengyeleket a Puskás Arénában csütörtökön.

A biztos részvételt jelentő első és a pótselejtezőt érő második hely szempontjából kulcsfontosságú mérkőzéssel kezd a magyar labdarúgó-válogatott a világbajnoki selejtezők európai nyitányán. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Az első két helyre a csoportfavorit angolok mellett a lengyelek és a magyarok pályáznak, utóbbi két együttes pedig éppen egymással csap össze csütörtökön a Puskás Arénában. A vendégek kerete mindenképpen erősebb, már csak Robert Lewandowski személye miatt is.

A Bayern München csatárát 2020 legjobbjának választották, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Bayern München százszázalékos teljesítménnyel diadalmaskodott a Bajnokok Ligájában. Az ő semlegesítése lesz a legfontosabb a magyarok számára, akiknek helyzetét segíti, hogy a két legjobb belső védője, Willi Orbán és az átigazolása után a Fenerbahcéban is remeklő Szalai Attila egyaránt jó formában van.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese önbizalommal várhatja a találkozót, mivel tavaly ősszel erősebbnek vélt riválisokkal szemben is felvette a küzdelmet, sőt több esetben le is győzte azokat, így a Nemezetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióból feljutott az élvonalba.

Kiderült, mikor térhet vissza Szoboszlai, nem túl jó hír

Az olasz szakvezető dolgát megnehezíti, hogy elhúzódó ágyéksérülése miatt nem számíthat legértékesebb játékosára, a télen Salzburgból az RB Leipzighez igazolt Szoboszlai Dominikra. Ugyanakkor a nemzeti együttes ősszel megmutatta, hogy a 20 éves támadó középpályás távollétében is versenyképes, mert nélküle is meg tudott verni olyan minőségi ellenfeleket, mint a bolgár, a szerb és a török válogatott, ráadásul utóbbi kettőt idegenben. Az is bíztató, hogy első számú helyettese, Kalmár Zsolt nagyszerű formában futballozik a DAC-ban.

A csoport másik két csütörtöki mérkőzésén a favorit angolok a papírforma szerint könnyed bemelegítéssel kezdenek a vendég San Marino ellen, míg az albán gárda Andorrába látogat. A magyar válogatottnak a pótselejtezőre még akkor is jó esélye van, ha a második helyet sem sikerül megszereznie, mivel a pótselejtező mezőnyéhez csatlakozik majd két olyan együttes, amely tavaly ősszel a Nemzetek Ligájában megnyerte a csoportját, de a vb-selejtezők során nem végez az első két helyen. A 12 csapat egymérkőzéses elődöntő-döntő rendszerben küzd majd meg a fennmaradó helyekért.

Európai vb-selejtezők, I csoport, 1. forduló:
csütörtök:

MAGYARORSZÁG-Lengyelország, Puskás Aréna 20.45
Anglia-San Marino, London 20.45
Andorra-Albánia, Andorra La Vella 20.45

A csoport további programja:

 1. forduló (március 28.):
  Albánia-Anglia, Tirana 18.00
  Lengyelország-Andorra, Varsó 20.45
  San Marino-Magyarország, Serravalle 20.45
 2. forduló (március 31.):
  Andorra-Magyarország, Andorra La Vella 20.45
  Anglia-Lengyelország, London 20.45
  San Marino-Albánia, Serravalle 20.45
 3. forduló (szeptember 2.):
  Andorra-San Marino
  Magyarország-Anglia
  Lengyelország-Albánia
 4. forduló (szeptember 5.):
  Albánia-Magyarország
  Anglia-Andorra
  San Marino-Lengyelország
 5. forduló (szeptember 8.):
  Albánia-San Marino
  Magyarország-Andorra
  Lengyelország-Anglia
 6. forduló (október 9.):
  Andorra-Anglia
  Magyarország-Albánia
  Lengyelország-San Marino
 7. forduló (október 12.):
  Albánia-Lengyelország
  Anglia-Magyarország
  San Marino-Andorra
 8. forduló (november 12.):
  Andorra-Lengyelország
  Anglia-Albánia
  Magyarország-San Marino
 9. forduló (november 15.):
  Albánia-Andorra
  Lengyelország-Magyarország
  San Marino-Anglia

Megszavazták a kárpátaljai magyarok nyelvhasználati jogát visszaállító törvényt

Mostantól a magánkézben lévő iskolák és egyetemek az EU bármelyik hivatalos nyelvén oktathatnak.