Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

Boris Johnson elítélte az oroszok Ukrajnában elkövetett “kulturális vandalizmusát”

Fotó: MTI/AP/Andrew Kravchenko
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 27. - 15:54

Boris Johnson elítélte Oroszország kultúra elleni agresszióját Ukrajnában, s ígéretet tett arra, hogy az Egyesült Királyság továbbra is támogatni fogja Ukrajnát.

Boris Johnson az Edinburgh-i Nemzetközi Kulturális Csúcstalálkozóhoz csatlakozva egy videóüzenetben jelentette ki, hogy elítéli Oroszország ukrajnai “kulturális vandalizmusát”, mondván, az oroszok megpróbálják eltörölni a föld színéről az ukrán kultúrát a jelenleg orosz megszállás alatt álló területeken – írja a Guardian.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Johnson úgy fogalmazott, a történelem során már láthattuk, hogy mi történik, ha az agresszorok megpróbálják elnyomni és eltörölni a kultúrát: láttuk ezt a náciknál a második világháborúban, a vörös khmereknél Kambodzsában, és a táliboknál Afganisztánban.

“Ma a világ ismét a kulturális vandalizmus megbocsáthatatlan cselekedeteinek tanúja, ezúttal Ukrajnában.”

Johnson azzal vádolta Putyint, hogy “szisztematikusan eltörli az évszázados ukrán kultúra minden nyomát a csapatai által megszállt területekről”, majd hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyság továbbra is elkötelezett Ukrajna segítése mellett, éppen ezért finanszírozni fogja a kulturális örökségvédelmi intézkedéseket, valamint további humanitárius és katonai segélyt fog biztosítani az országnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.