Jöhetnek az újabb védett kerékpársávok Budapesten?

Fotó: Budapest első forgalomterelő oszlopokkal védett kerékpársávja a Váci úton 2023. augusztus 15-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

A főpolgármester kabinetfőnöke szerint újabb védett kerékpársávok is létesülhetnek a fővárosban.

A Váci és az Üllői úti védett kerékpársávok kialakítását egy nagyon fontos projektént jellemezte Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke, aki az InfoRádióban elmondta, hogy más területeken is vizsgálják a megvalósítás lehetőségét.

Soron kívül Cristiano Ronaldo nemierőszak-ügye: továbbra sem ért véget a jogi csata

Mint mondta, a fejlesztés a budapestiek szavazatai alapján valósult meg, ezért különösen fontos számukra, hogy ennek megfelelően is kezeljék azt, majd hozzátette, hogy szerencsére a mentőszolgálattal is sikerült tisztázni néhány félreértést, ám a szeptemberi tapasztalatok után újra előveszik a kérdést.

Mint ismert, a mentősök korábban amiatt emeltek panaszt, hogy a kerékpársávot védő bójáktól az autók nem férnek el, ezért kénytelenek ők is a többi autóssal együtt a dugóban araszolni.

A fideszes Wintermantel Zsolt szerint az már Tarlós István főpolgármestersége alatt is eldöntött tény volt, hogy növelni kell a közösségi és a kerékpáros közlekedés arányát, azt azonban elfogadhatatlannak tartja, hogy Karácsony Gergelyék ezt a folyamatot kellő előkészítés nélkül, az emberekre ráerőltetve indították el.