Jöhetnek a mesterséges szurkolói hangok a Premier League mérkőzéseknél

not image

Nagy Noel

2020. június 6. - 15:11

Ahogyan arról a klubok megállapodtak, június 17-én visszatér a Premier League és a tervek szerint július végére fejeznék be a koronavírus miatt március közepén kényszerpihenőre küldött 2019-20-as idényt.

Ahogyan arról a klubok megállapodtak, június 17-én visszatér a Premier League és a tervek szerint július végére fejeznék be a koronavírus miatt március közepén kényszerpihenőre küldött 2019-20-as idényt.

A visszatérés kapcsán annyi bizonyosnak tűnik, hogy a hatóságok és a liga szervezői ügyelni fognak a játékosok és csapattagok biztonságára, valamint a szurkolókat sem akarják veszélynek kitenni, ebből kifolyólag zárt kapuk mögött folytatódik a bajnokság. Ez némi hiányérzetet keletkeztethet a játékosok és a tévénézők körében egyaránt, hogy nem hallhatják a szurkolók bíztatását.

A Premier League közvetítési jogainak tulajdonosai – mint a Sky Sports és a BT Sport – viszont folyamatosan kutatják azokat az innovatív lehetőségeket, melyek révén izgalmasabbá tehetik a közvetítését. Egyik ilyen ötlet a félidei interjúk, és az öltözőkbe felszerelt kamerák lettek volna, viszont ezt elvetették a klubok.

A BT Sport szerint úgynevezett „piros gombot” kellene használni a mérkőzések során, amivel mesterséges szurkolói robajt lehetne generálni a stadionokban a meccsek bizonyos pontjain. Egy másik javaslatot a Daily Mail írt meg a héten, melynek értelmében akár FIFA20-ban használt szurkolói hangokat is bevethetnek a közvetítések színesítésére, állítólag a klubok ezt el is fogadták.

Ezen felül is számos ötlet felmerült, többek között szurkolói mozaikok a lelátókon, 360 fokos visszajátszásoktól az új taktikai kamerákig, amiket a Second Spectrum üzemeltetne. Várhatóan a klubok elfogadják a kísérő zenék ötletét is, amik a félidőben, a meccsek végén, a kezdőrúgásnál, a hazai góloknál és a cseréknél játszanának be.

A szurkolókat természetesen kompenzálni kívánják azért, hogy nem juthatnak be a stadionba, ezért kiterjesztették a közvetítési jogokat további két csatornára: a Sky Sports és a BT Sport mellett az Amazon Prime, és a történelme során először a BBC-n is nyomon lehet követni élőben több mérkőzést a hátralevő 92 párharc közül.

Kapcsolódó hírünk:

https://liner.hu/mindenben-megegyezett-egymassal-timo-werner-es-a-chelsea/