Dollár
387,15 Ft
Euró
394,76 Ft
Font
467,55 Ft
Bitcoin
23,907 $

Mióta itt jártál:

A Fox News reméli, hogy a demokraták „nem annyira hülyék”, hogy újraválasszák Bident

Fotó: Joe Biden amerikai elnök egy rendezvényen a washingtoni Fehér Ház díszebédlõjében 2022. július 28-án. Július 30-án Biden koronavírus-vizsgálata ismét pozitív eredményt hozott, alig három nappal az után, hogy az elõzõ fertõzése miatt elrendelt karantén megszûnt. MTI/AP/Susan Walsh
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 6. - 05:07

Az elnök kora és egészségi állapota számos kérdést vet fel, egyre erősebbek azok a hangok, amelyek szerint alkalmatlan elnöknek. 

Karl Rove, a Fox News újságírója szerint Joe Biden jelenlegi amerikai elnök kora és kondíciója miatt nem indulhat a 2024-es választásokon. 

Azt mondta, hogy a Demokrata Párt tagjai „nem olyan hülyék” ahhoz, egy 82 éves férfit jelöljenek, aki „nehezen tud két mondatot összefűzni”. 

Felvetette, hogy még ha a jelenlegi államfő úgy is dönt, hogy saját pártja ellenében újra indul, a legtöbb szavazatot a fiatalabb generáció tagja fogja kapni. Ráadásul Biden nem valószínű, hogy a hátralévő másfél év alatt „meggyógyul” – mondta Rove.

Biztos benne, hogy az elnök nem fog szembeszállni a demokraták akaratával, és nem fog vitát tartani, mert körülötte mindenki, beleértve őt magát is, látja, hogy mennyire nehéz lenne jól szerepelnie – írja a RIA Novosztyi. 

„A demokraták nem olyan hülyék: Biden és a demokrata vezetők is nézik ezeket a számokat. Meg fogják találni a módját, a családja meg fogja találni a módját, ő is meg fogja találni a módját, hogy kiálljon és szembenézzen az igazsággal: nem kellene indulnia a választáson, mert ez rosszat tesz a pártnak és az országnak” – összegezte Rove.

Biden, aki idén tölti be 80. életévét, a történelem legidősebb amerikai elnöke lett. 

A kritikusok rendszeresen írnak az államfő szellemi hanyatlásáról, gyakori tévedésekre és olyan esetekre hivatkozva, amikor az amerikai vezető elveszíti a gondolatmenetét. 

Karin Jean-Pierre, a Fehér Ház szóvivője nemrégiben azt mondta, hogy Biden a csökkenő népszerűségi mutatók és a GDP második negyedévi visszaesése közepette azt tervezi, hogy 2024-ben újraválasztatja magát.