Joe Biden szerint Halandzsa, amit róla állítanak

TÉMÁK:
#Joe Biden #USA
Fotó: Joe Biden amerikai elnök katonák társaságában fényképezi magát az amerikai tengerészgyalogosok ivakuni támaszpontjára érkezésekor 2023. május 18-án. Az elnök a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 másnap kezdődő háromnapos hirosimai csúcstalálkozóján vesz részt Japánban. MTI/AP/Susan Walsh
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Miközben Donald Trump volt amerikai elnök ellen ismét vádat emeltek, Joe Biden tagadja a megvesztegetést.

Halandzsának nevezve visszautasította az amerikai elnök azt a vádat, hogy megvesztegetési pénzt fogadott el alelnök korában. Joe Bident csütörtökön, a Rishi Sunak brit kormányfővel tartott washingtoni sajtótájékoztatón kérdezték az ügyről.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Joe Bident az FBI egyik meg nem nevezett informátorától származó 2020-as feljegyzés alapján vádolják a kongresszusi republikánusok azzal, hogy politikai intézkedésért cserébe pénzt fogadott el egy külfölditől.

Csütörtökön Nancy Mace, az alsóházi felügyeleti bizottság republikánus tagja újságíróknak azt mondta: megtekintette az FBI-birtokában lévő iratot, amely „bizonyíték arra, hogy az Egyesült Államok hivatalban lévő elnöke eladta országát egy megvesztegetési cselekmény részeként”. A politikus sürgette a szöveg nyilvánosságra hozását.

(MTI)