Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

Joe Biden ismét pozitív koronavírus-tesztet produkált, újra elszigeteli magát a Fehér Házban

Fotó: Joe Biden demokrata párti elnökjelölt köszönti támogatóit a Delaware állambeli Wilmingtonban 2020. november 7-én. A CNN szombaton jelentette be, hogy Joe Biden megnyerte az amerikai elnökválasztást republikánus ellenfelével, Donald Trumppal szemben, miután Pennsylvaniában is ő kapta a legtöbb szavazatot. Trump nem ismeri el Biden győzelmét, szerinte ő nyerte meg a választást, és azt állította, hogy több tízezer levélszavazat a választás napján urnazárás után érkezett be, ami szerinte törvénytelen. MTI/EPA/USA TODAY/Robert Deutsch
not image

Hujber Dávid

2022. július 30. - 21:48

Nem sokkal azután, hogy az USA elnöke elhagyhatta a karantént, vissza kell térnie oda, mert megint pozitív lett a tesztje.

Joe Biden amerikai elnök ismét pozitív koronavírus-tesztet produkált, mindössze néhány nappal azután, hogy a Fehér Ház közölte, elhagyhatta a karantént. Most újra karanténba kell vonulnia, teljesítvén ezzel a szükséges protokollokat.

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

Dr. Kevin O’Connor, a Fehér Ház orvosa szombaton levél formájában közölte, hogy Biden nem tapasztalta a tünetek újbóli megjelenését, és továbbra is jól érzi magát. Ettől független karanténba kell mennie, mivel a tesztje ismét pozitív lett.

Kilenc nappal ezelőtt volt az első pozitív tesztje, de a héten kétszer is negatívan mutatott az érték. Nem sokkal később pedig megint pozitív lett a tesztje, ami valószínűleg csak egy „visszaeső” pozitivitás, melyet néhány koronavírus-betegnél már tapasztaltak.

Biden a Twitteren keresztül erősítette meg, hogy nincsenek tünetei, de a körülötte lévő emberek biztonsága érdekében elszigeteli magát. Hozzátette, folytatja a munkát, és hamarosan újra útra fog kelni – írja az Al Jazeera.

A protokollnak megfelelően Biden a következő öt napban karanténban marad, addig természetesen megfigyelés alatt tartják, folyamatosan figyelnek rá. A Fehér Házban többek között egy orvosi stáb is működik, mely minden felszereléssel rendelkezik, ami csak szükséges lehet.