Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Joe Biden ezúttal is alkotott, halott politikust keresett a teremben 

Fotó: Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeirõl beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Evan Vucci
Észak-Amerika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az amerikai elnök egy olyan politikust keresett, aki augusztusban halt meg autóbalesetben. 

Joe Biden amerikai elnök szinte már nem tud úgy megjelenni közönség előtt, hogy ne szülessen róla valamilyen videó vagy történet, amely az alkalmatlanságát bizonyítja – most sem volt ez másképp. 

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

Biden ugyanis szerdán beszédet mondott, és a hallgatóság között Jackie Walorskit kezdte el keresni, az indianai politikust. Az elnök fel is tette a kérdést: „hol vagy, Jackie?”

A probléma azonban csak annyi, hogy Jackie Walorski még augusztus elején hunyt el egy súlyos autóbaleset következtében, Joe Biden fejéből pedig ez kiment, ahogy az is, hogy még ő és felesége is gyásztáviratot tettek közzé.  

A rendezvényen, amelyet a Fehér Házban tartottak, az amerikai elnök elismerő szavakat mondott Walorskiről, és kiemelte, hogy az indianai képviselő törődik az amerikai vidék szükségleteivel.

 Azt egyelőre nem tudni, hogy Biden súgógépről olvasta-e a szöveget, mikor megszólította az elhunyt politikust, azonban a későbbiekben sem javította ki magát – teszi hozzá Mandiner

Az egyik sajtómunkás szerint, aki jelen volt az ominózus esetnél, a rendezvényen még egy Walorskiról szóló emlékvideót is lejátszottak.