Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Biden: „felháborító” Oroszország döntése a gabonaexport-megállapodásról

Fotó: Joe Biden amerikai elnök a védelmi minisztérium washingtoni épületénél, a Pentagonnál tartott megemlékezésen 2022. szeptember 11-én, az Egyesült Államok elleni repülőgépes terrotámadások 21. évfordulóján. MTI/EPA/UPI POOL/Leigh Vogel / POOL
not image

Koós Alexandra

2022. október 30. - 13:18

Az ENSZ szóvivője szerint kapcsolatban állnak az orosz hatóságokkal, azonban kérdéses, végül mire jutnak majd ennek kapcsán.

Joe Biden amerikai elnök szombaton „felháborítónak” nevezte Oroszország korábbi bejelentését, miszerint felfüggesztik az ENSZ közvetítésével létrejött gabonaexport-megállapodást, amely által több mint 8 millió tonna gabonát szállítottak Ukrajnából a háború alatt.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Moszkva ennek kapcsán arra hivatkozott, hogy a szevasztopoli kikötőben lévő hajók közül több is az ukrán dróntámadás célpontja lett, Kijev azonban ezt határozottan tagadta, mondván, az oroszok rosszul kezelték a saját fegyverüket.

A The Guardian beszámolója alapján Antony Blinken külügyminiszter kijelentette, miszerint Oroszország „fegyverként használja az élelmiszert”, majd arra szólított fel, hogy az orosz és ukrán fél „tartsa életben ezt az életmentő intézkedést”.

Moszkva egy nappal azután hozta meg az erre vonatkozó döntését, hogy Antonio Guterres ENSZ-főtitkár a november 19-én lejáró gabonaszállítási-megállapodás megújítására sürgette Oroszországot és Ukrajnát.

A Sky News szerint az ENSZ szóvivője nemrégiben közölte, miszerint kapcsolatban állnak az orosz hatóságokkal, valamint minden félnek tartózkodnia kell attól, hogy bármi olyat tegyen, ami veszélyezteti a megállapodást, azonban kérdéses, végül mire jutnak majd ennek kapcsán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.