Joe Biden most az őt szállító helikoptert fejelte le (videó)

Fotó: Joe Biden amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház rózsakertjében beszél 2023. május 25-én. Itt bejelentette, hogy Charles Quinton Brown Jr.-t, a légierő tábornokát (j) jelöli az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökévé. MTI/AP/Susan Walsh
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az utóbbi időben mindig történik valami az idős amerikai elnökkel, aki a kora kapcsán is sok kritikát kap.

Azok sincsenek kevesen, akik minden idők leggyengébb amerikai elnökének tartják Joe Biden-t. Donald Trump, a korábbi ellenfele sincs róla túl jó véleménnyel, és noha a támogatottsága erősen zuhanóban van, meg akarja védeni az elnöki székét.

Az esélyei nem túl jók, és bárki is legyen az ellenfele, annak akár egyenes útja lehet az USA élére. Biden korát is sokszor megkérdőjelezik, és az évek alatt számtalan furcsa jelenetet láthattunk róla, amiket rögzítettek a kamerák.

Egy évvel ezelőtt álló helyzetben dőlt egy el kerékpárral, és akár súlyosan is megsérülhetett volna. Nemrég pedig sétálás közben esett nagyot, ráadásul óriási tömeg előtt, amit ugyancsak rögzítettek a kamerák, sokan kinevették.

Nem kellett hosszú időnek eltelnie ahhoz, hogy ismét történjen vele valami, és ezek csak azok a jelenetek, amiket rögzítenek a kamerák. Hogy azon kívül mi történik, nem tudni, mindenesetre itt a következő jelenet.

Biden épp az őt szállító elnöki helikopterből szállt ki, amikor beverte a fejét. Nem először szállt ki a gépből az évek alatt, így tudhatta volna, milyen távolságban van a kijárat teteje, de legalább nem tört be a feje.