Csúnyán beégette Elon Musk az amerikai elnököt

MTI/AP/Inspiration4/John Kraus
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 20. - 11:34

A SpaceX alapítója és vezérigazgatója valószínűleg szomorúan konstatálta, hogy Joe Biden nem gratulált neki az Inspiration4-misszió történelmi sikere kapcsán, ezért pikírt megjegyzést tett az elnökre.

Vasárnap hajnalban sikeresen landolt az Atlanti-óceánban a SpaceX Crew Dragon kapszulája, mellyel az Inspiration4-küldetés négy tagját hozták vissza három napig tartó űrkalandjukról a vállalat mérnökei.

A teljes folyamat automatizált volt, így a laikusnak számító űrturisták lényegében a SpaceX irányítóközpontja jóvoltából élvezhették ki a hosszú hétvégét a világűrben, és még a toalettről is az univerzumot csodálhatták.

A sikeres küldetés kapcsán Elon Musk legnagyobb riválisai, Richard Branson és még Jeff Bezos is gratulált a techgurunak, egy ember azonban elfelejtette tiszteletét tenni, mégpedig nem más, mint az Egyesült Államok elnöke.

Nem véletlen, hogy Elon Muskot Twitterren faggatták róla, hiszen egy ekkora horderejű és jelentőségű misszió végén általában a legnagyobb pozícióban lévő politikusok is gratulálni szoktak, ez viszont érdekes módon elmaradt.

Musk az egyik rajongó kérdésére szimplán úgy válaszolt, minden bizonnyal azért nem sikerült még a gratuláció, mert „Joe még mindig alszik”.

Donald Trump szokása volt, hogy folyton Álmos Joe-nak becézte Bident, aki kampánya során több ízben felejtette el, éppen mit akart mondani, ez pedig elnöksége alatt sem változott, így a Tesla és a SpaceX fejesének kritikája mondhatnánk, jogos.