Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

Joe Biden aggódhat, egyre zuhan a támogatottsága

TÉMÁK:
#Joe Biden #USA
Fotó: Joe Biden amerikai elnök és Nancy Pelosi korábbi amerikai képviselőházi elnök a megfizethető egészségügyi ellátásról szóló törvény (Affordable Care Act, ACA, ismertebb nevén Obamacare) elfogadásának 13. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen a washingtoni Fehér Ház Keleti termében 2023. március 23-án. MTI/AP/Susan Walsh
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Joe Biden amerikai elnök támogatottsága egyre csak csökken, ami nem sok jót vetít előre számára.

Eddigi mélypontja közelébe került Joe Biden amerikai elnök támogatottsága az AP hírügynökség által csütörtökön közölt országos közvéleménykutatás adatai szerint.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

Az elnök munkájáról elégedetten nyilatkozók aránya 38 százalék volt, a februári 45 és januári 41 százalék után. Biden támogatottsága a megugró infláció, és ezen belül is a rekord szintre dráguló üzemanyagok nyomán tavaly júliusban érte el eddigi mélypontját, 36 százalékkal, az elmúlt hónapokban ugyanakkor meghaladta a 40 százalékot az AP hírügynökség és a NORC közvéleménykutató közös felmérése alapján.      

Az elnök gazdaságpolitikáját a friss felmérés alapján a megkérdezettek 31 százaléka, miközben külpolitikáját 39, klímapolitikai intézkedéseit pedig 41 százaléka támogatja.

Az elemzésből kiderül, hogy az elnök támogatottsága elsősorban a 45 évnél fiatalabb demokrata szavazók elpártolása miatt romlott, akik körében Biden intézkedései 66 százalékos támogatottságot élveznek, miközben az idősebb demokraták körében 85 százalékost. Ezen belül az elnök gazdasági intézkedéseit a demokratákhoz tartozó fiatalok 54 százaléka, míg az idősebbek 72 százaléka támogatja.

(MTI)