Dollár
397,39 Ft
Euró
418,93 Ft
Font
488,09 Ft
Bitcoin
17,172 $

Nyomozás indult a jobbikos nemi erőszak-botrány ügyében

Szilágyi György (Jobbik) napirend elõtti felszólalása az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. április 12-én. MTI/Bruzák Noémi
Belföld
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Szilágyi György alelnök élettársát próbálta megerőszakolni egy meg nem nevezett korábbi polgármester.

A Telex megkeresésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy május 11-én, szerdán nyomozást indítottak az ügyben.

Soron kívül Sajtóértesülések szerint húsvétig maradhat az árstop

A rendőrség közlése szerint jelenleg személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás.

Ez azt is feltételezi, hogy a nemi érintkezéshez nem állt közel a két személy, hanem feltehetően lefogta, körbevette, esetleg fogdosta és jelezte a nemi közösülésre irányuló szándékát az elkövető.

A személyi szabadság megsértését ugyanis tipikusan olyan esetekben szokták megvalósítani, amikor akarata ellenére valamilyen olyan helyzetbe hozzák az áldozatot, amelyben a fizikai mozgása lehetetlenül el.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A szexuális erőszak tényállásának megvalósulásához pedig szükséges, hogy azt erőszakkal vagy élet/testi épség elleni fenyegetéssel valósítsák meg, illetve védekezésképtelen állapotú személy ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján ez feltehetően nem így történt, ezért bár a nemi erőszak szándéka megfogalmazódhatott, végül csak a személyi szabadság megsértését tudják vizsgálni.

Szilágyi György egyébként korábban számolt be arról, hogy egy vidéki jobbikos eseményen, még decemberben próbálták megerőszakolni élettársát, de azért nem beszélt róla, hogy ne zavarjon bele a kampányba.