Dollár
398,81 Ft
Euró
419,56 Ft
Font
486,90 Ft
Bitcoin
16,870 $

Javasolja az Országgyűlésnek a Jobbik a Szabadság téri szovjet emlékmű lebontását

Szovjet hõsi emlékmû az V. kerületi Szabadság téren, amely Antal Károly Kossuth-díjas szobrászmûvész 1946-ban elkészült alkotása. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Lukács László György arról beszélt: október 23-ra készülve fontos felvetni a kérdést, hogy miközben Oroszország háborút folytat Ukrajnában, “gázzal zsarolja Európát”, mit keres az emlékmű a szabadságról elnevezett téren, bántva mindnyájunk igazságérzetét, megcsúfolva 1956 emlékét, a magyarok szabadságszeretetét.

A budapesti Szabadság téren álló szovjet katonai emlékmű elbontását kezdeményező országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a Jobbik – közölte hétfőn, a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján a párt parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Lukács László György arról beszélt: október 23-ra készülve fontos felvetni a kérdést, hogy miközben Oroszország háborút folytat Ukrajnában, “gázzal zsarolja Európát”, mit keres az emlékmű a szabadságról elnevezett téren, bántva mindnyájunk igazságérzetét, megcsúfolva 1956 emlékét, a magyarok szabadságszeretetét

A közvélekedéssel szemben ennek már nincsen akadálya, hiszen nem nyugszik már itt szovjet katona – említette meg az ellenzéki politikus, aki szerint a történészeknek kell eldöntenie, hová kerüljön az emlékmű innen.

Lukács László György hozzátette, kezdeményezésük támogatására kérik “a magukat jobboldalinak érző pártokat”, így a Fidesz-KDNP szövetséget és a Mi Hazánk Mozgalmat is.

Itt a lehetősége megmutatni mindenkinek, hogy honnan is diktálnak vagy nem diktálnak nekik feltételt, hogy számunkra a magyar nemzeti önrendelkezés és függetlenség a legfontosabb érv, szándék – jelentette ki Lukács László György. 

A politikus a döntést lehetőségnek nevezte arra, hogy kimutassuk: ahogy 1956-ban, úgy most is a béke és a szabadság pártján állnak az emberek.

(MTI)