Dollár
424,48 Ft
Euró
408,50 Ft
Font
454,36 Ft
Bitcoin
19,180 $

Mi lesz a Jobbik médiájával? Havast nem rúgták ki, csak nyári szünetre küldték

Fotó: Havas Henrik újságíró a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. június 14. - 09:01

Nem csak a párt körül, de annak médiái körül is akadnak gondok: leépítések, kirúgások sms-ben, nyári szünet. 

Tegnap röppent fel a hír, hogy a Jobbik-közeli N1TV és az Alfahír körében is elbocsátások történtek, ráadásul sms-ben, és mindössze néhány munkatársat tartanak meg. 

Soron kívül Kamion sárvédőjébe akadt bele egy férfi lába az M5-ösön

A Média1 úgy tudja, hogy az Alfahír szerkesztősége hat főre apad; a Szabad Európa szerint a korábban tízfős stábból mindösszesen négyen maradnak a portálnál két hónapon belül, továbbá ennyien maradnak az N1TV-nél is.

A Szabad Európa szerint többekkel sms-ben közölték a döntést, másokkal személyesen, anyagi nehézségekre hivatkozva. Többeknek nem is indokoltak, de ezt mégis megtehetik csoportos leépítésre hivatkozva. 

Emellett állítólag felmondtak Havas Henriknek is, akinek saját műsora volt „Havas megmondja” címmel, azonban a Média1-nek sikerült elérnie telefonon, és elmondta, hogy erről szó sincs. 

Annyit közöltek vele, hogy a műsorát a nyárra való tekintettel szüneteltetik. Tényleges felmondás nem történt, de Havas azt mondta, hogy akkor sem esne kétségbe, ha nem lenne munkája, ugyanis „ez a 121. hely, ahol életem során vagyok, és most is sok más tevékenységen dolgozom”.

A Szabad Európa úgy tudja iparági források alapján, hogy már az Alfahír és az N1TV szerkesztőségének, valamint stúdiójának a bérleti szerződését is felmondták, ugyanis egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből gazdálkodhat a Jobbik pártalapítványa. 

A Média1 hozzáteszi, hogy részben a Jobbik elnökségében az április 3-i súlyos kudarcok után kialakult személyi változásoknak is jelentős szerepe van az N1TV-nél és az Alfahírnél kialakult helyzetben – írja a Mandiner