Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

A Jobbik azt mondja, a kormány elpazarolt 12 évet

TÉMÁK:
#Fidesz #jobbik
Fotó: Lukács László, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Jobbik úgy fogalmazott, a kormány elpazarolta az elmúlt 12 évet.

Lukács László György, a Jobbik vezérszónoka szerint a kormány elpazarolta az elmúlt 12 évet, amikor meg lehetett volna teremteni az egészségügy reformjának alapjait. Ha megtették volna, nem kellene minden év végén a “kasszamaradványból” rendezni a kórházak adósságát.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

Az ellátórendszer hibáit sorolva kiemelte, a kormány ugyan az elmúlt időszakban nagy erőfeszítéseket tett, hogy növelje az egészségügyre való GDP-arányos ráfordítást, de az azt megelőző 8-9 évben hallani sem akartak erről.

Kritizálta a kormányt azért is, mert noha népegészségügyi fordulatot ígért, nincs Magyarországon hitelt érdemlő alkoholellenes stratégia. Emellett, miközben Magyarországon az egyik vezető halálok a daganatos megbetegedés, Kásler Miklós onkológus minisztersége alatt a legnagyobb elért eredmény, hogy a “kakit küldözgetjük levélben”.

Óriási hibának nevezte továbbá az egészségügyi minisztérium megszüntetését. Kifogásolta a koronavírus-járvány kezelésének számos elemét, így például azt, hogy a Belügyminisztérium a pandémia alatt szépen lassan átvette az egészségügy irányítását és megfosztotta az egészségügyi dolgozókat a szabadságuktól.

A javaslatról szólva úgy fogalmazott, “központosítás” és “ámokfutás”, a kormány “hozza azt a komcsi tempót”, amit a “Belügyminisztérium most már nagyon régóta gyakorol”. Az egészségügy sikeres átalakításához társadalmi és legfőképp szakmai konszenzusra van szükség, a javaslat mögül azonban ez hiányzik – szögezte le Lukács László György.

(MTI)