Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

Kilépett a pártból a jobbik egyik képviselője

TÉMÁK:
#jobbik
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Jakab Péter után a párt roma képviselője, Varga Ferenc is kilépett a pártból, egyben jelezte, a jövőben független képviselőként folytatja.

Varga Ferenc üzenetében elmondta, a legutóbbi választáson elszenvedett vereség után is megpróbálta tisztességesen végezni a munkáját, ám úgy látta, egyik ellenzéki párt sem ölt elegendő energiát a Fidesz alternatívájának megteremtésébe, így pedig nem tudja tovább folytatni a munkát.

“A tavaly áprilisi választások után munkámat a körülményekhez képest igyekeztem mind a Parlament falain belül, mind azon kívül is a lehető legjobb tudásom szerint végezni. Hosszú hónapok őrlődése után azonban mostanra rá kellett jönnöm, hogy a Jobbik frakciójában ezt a munkát nem tudom hatékonyan tovább folytatni.”

“Hiszem ugyanis, hogy a jelenlegi helyzetben minden ellenzéki pártnak a valódi, Fideszen túli alternatíva megteremtéséért kellene dolgoznia. A Jobbikban ugyanakkor ennek a feladatnak az elvégzése a mai napig várat magára. Én azonban nem engedhetem meg magamnak tovább, hogy velük együtt várjak a csodára, hiszen a választóktól kapott mandátumommal élnem kell! Ezért mától független képviselőként folytatom, munkámban az emberek érdekeit figyelembe véve, egy valós alternatíva megteremtésért dolgozva.”

Varga ezt követően köszönetet mondott a Jobbiknak az elmúlt hét hónapért, majd hozzátette, reméli, hogy hamarosan rátérnek a helyes útra.